Logo demaasenwaler.nl
Ben van Beuningen.
Ben van Beuningen. (Foto: Ger Loeffen)

Vierdaagse Sponsorloop

NIJMEGEN/BEUNINGEN - In de afgelopen elf jaar heeft Beuningenaar Ben van Beuningen ruim 48 duizend euro bij elkaar gelopen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Gelopen? Ja, gelopen. Van Beuningen loopt dan ook niet zomaar de Vierdaagse.

Elk jaar laat hij zich door familie, vrienden, kennissen en relaties sponsoren voor de Stichting Matchis, het Nederlandse Centrum voor Stamceldonoren. Deze organisatie zorgt ervoor dat patiënten met leukemie of andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan, een passende donor krijgen.

In 2018 haalde Van Beuningen maar liefst 6.858 euro op. In twee maanden tijd is Ben zeker vijfentwintig avonden op pad om een kleine 180 sponsors persoonlijk te bezoeken.

Motivatie

'De een schenkt 5 euro per maand, een ander geeft een bedrag in een keer. Soms een tientje in tijd van schaarste, een andere keer 100 euro. Elke euro is welkom. Mijn motivatie ligt in het feit dat iedereen zou moeten kunnen genezen. Jammer genoeg is de kans op een passende match klein en dus zijn er veel donoren nodig. Dat kost geld. Ik prijs mij gelukkig dat ik daar op mijn bescheiden manier iets aan kan bijdragen. Bovendien is wandelen één van mijn hobby's naast tuinieren. Ik loop de Vierdaagse toch wel mee, dus kan ik maar beter iets nuttigs mee doen'. Ook dit jaar is Van Beuningen weer op pad. 'Mensen weten dat ik kom en vaak ligt het geld al klaar. Laatst kwam ik bij iemand die spontaan 500 euro euro doneerde. Dit jaar ga ik het record van vorig verbreken en ga ik over de 7.000 euro. Prachtig hoe positief mensen reageren op mijn initiatief. Zolang ik in staat ben de Vierdaagse te lopen zal ik hiermee doorgaan.

Door Ger Loeffen

Meer berichten