Afbeelding
Foto: Henk van Coolwijk

Senioren op stap

Algemeen

Verslag door Henk van Coolwijk

DREUMEL - Woensdag 26 juni was het alweer de hoogste tijd voor het jaarlijkse uitstapje van de Dreumelse senioren.
De bus was met 60 senioren goed vol, en volgens onze chauffeur Kevin zouden we een heel mooi programma voorgeschoteld krijgen wat zou beginnen in Dussen bij de klompenmakerij van de fam. Dekker.
Ook zouden we vandaag heel veel van de Nederlandse natuur kunnen genieten want ook stond het Nationaal natuurpark de Biesbosch op het programma.
Dus de invulling van vandaag zag er heel goed uit net zoals de temperatuur, Zo zou het niet zo heet worden vandaag als de laatste dagen.
Dus op naar Dussen via een mooie toeristische route ging het dus richting N. Brabant, waar we tegen 10.45 u aankwamen bij de historisch ingerichte klompenmakerij van de Fam. Dekker.
Daar stond de koffie/thee al klaar en ook was er voor een heerlijk stuk slagroomgebak gezorgd.
Na deze 45 min. durende koffiepauze werd het tijd voor een demonstratie klompen maken, waarbij de klompenmaker ook nog smeuïge verhalen vertelden, waar wij dan ook hartelijk om moesten lachen. Ook vertelde de 47.jarige Peter den Dekker dat hij een van de nog 15 in bedrijf zijnde ambachtelijke klompenmakers is en ook nog een van de jongste. Het is dus een uitstervend beroep.
Om 11.45 u stond Kevin alweer voor de deur om te vertrekken, nu naar het schitterend "N.P. Biesbosch" waar we met een klein half uur alweer aankwamen.
Eenmaal aan boord werd ons een prachtige lunch geserveerd, met croquet op het grote partyschip met wel 3 dekken, de "Zilvermeeuw".
Het was vandaag echt zo`n dag om op het water te vertoeven, 25 gr. en windstil.
Het "N.P. de Biesbosch" is een zeer waterrijk gebied in N Brabant, met nog zoetwatergetijden, ingeklemd tussen de Boven Merwede en de Amer, en ontstaan in de nacht van 18-19 november 1421 tijdens de z.g.n. Elisabethvloed, waar toentertijd meer dan 2000 doden bij waren te betreuren.
Sinds 1994 is dit park "N.P. de Biesbosch", en maakt het deel uit van de lijst van beschermde natuurgebieden in Nederland.
Na deze prachtige vaarroute en lunch aan boord van de Zilvermeeuw ging het met de bus naar het oude vestingstadje Woudrichem, liggend aan de Merwede in het land van "Heusden en Altena" en 4500 inwoner tellend. Vooral bekend geworden door het T.V. programma dokter Tinus van S.B.S.6.
Maar ook de stellingmolen Nooit Gedagt" en de gotische Martinuskerk, ook wel de mosterdpot genoemd.
In 2007 bracht onze toenmalige Koningin Beatrix nog een bezoek aan dit prachtige plaatsje.
Na dit uitgebreide bezoek aan Woudrichem ging het snel naar het diner, bij het partycentrum "Gamora" in Gameren, en daarna naar huis dan waren we nog net op tijd voor "Goede tijden slechten tijden" thuis.
Het was weer een prachtige dagtocht, goed georganiseerd door de Dreumelse Seniorenvereniging i.s.m reisbureau Krol uit Tiel.
Bedankt, en snel weer tot de volgende activiteit van de seniorenvereniging. Bedankt