Logo demaasenwaler.nl

Proef met dorpsbudgetten voor Altforst en Wamel

BENEDEN-LEEUWEN – Het college van burgemeester en wethouders geeft de dorpsplatforms Altforst Actief en Samen Wamel elk een pilotsubsidie van 2.500 euro.

Door een loting is de keuze gevallen op deze twee dorpsplatforms. Zij moeten de subsidie gebruiken voor het goed houden of voor het verbeteren van de leefbaarheid in hun dorp. De twee dorpsplatforms bepalen zelf – samen met inwoners – hóe ze het geld gaan uitgeven. Er is 1 voorwaarde. Ze moeten de subsidie vóór 1 juli 2020 uitgeven.

Proef vrij uit te geven dorpsbudget

Het doel van de proef is ervaring op te doen met een vrij uit te geven dorpsbudget. Het is aan de beide dorpsplatforms hoe en wanneer zij de inwoners van hun dorp betrekken bij het in kaart brengen van de wensen. En bij maken van de uiteindelijke keuze voor een doel.

De toekenning van de subsidies vloeit voort uit een actie in het 'Collegeprogramma 2018-2022'. Hierin staat wat het college in deze periode wil laten uitvoeren.

Samenwerken en Promoten

De pilotsubsidies passen ook in de Visie Leefbaarheid Kernen 2030 van de gemeente. De koers van deze visie is 'Samenwerken & Promoten'. Met een keuze voor een bestedingsdoel kunnen de twee dorpsplatforms experimenteren met de samenwerking tussen inwoners, verenigingen en organisaties binnen hun dorp.

Meer berichten