Logo demaasenwaler.nl
Leerlingen zijn druk bezig met de werkstukken.
Leerlingen zijn druk bezig met de werkstukken. (Foto: Jolanda van den Boogaard)

De Triangel in actie voor Born in Africa

BEUNINGEN - Montessorischool De Triangel zet zich in voor de stichting Born in Africa. Al wekenlang wordt er door de leerlingen geknutseld, klinken er Zuid-Afrikaanse liedjes door de gangen van het schoolgebouw en geven de leerkrachten lessen over Nelson Mandela en het leven in een township. Op vrijdag 28 juni worden de Afrikaanse weken afgesloten met een grote Afrika markt.

Op het schoolplein zijn komende vrijdag tussen 17.00 en 20.00 uur allerlei activiteiten. Leerlingen verkopen hun knutselwerkjes, er zijn zang- en dansoptredens op het grote podium en vermaak voor jong en oud. Uiteraard kan er worden genoten van Zuid-Afrikaanse hapjes en drankjes.

Leerlingen, leerkrachten en een projectteam van betrokken ouders doen hun best om op deze manier geld in te zamelen voor de stichting Born in Africa. Ook verschillende lokale ondernemers dragen een steentje bij. Met de opbrengst van de markt worden lees- en rekenboeken en spelmateriaal aangeschaft voor kinderen in Kurland, Zuid-Afrika. De Triangel is al vele jaren verbonden met de stichting Born in Africa, die deze kinderen helpt.
De markt vindt plaats op het schoolplein van De Triangel, aan de Koningstraat 5-k in Beuningen. Voor meer informatie over de stichting, zie: www.borninafrica.org.

Lees ook

Meer berichten