Plan voor bouwen rondom de MFA Ewijk

Algemeen

EWIJK – Rondom de multifunctionele accommodatie in Ewijk kan binnenkort eindelijk gebouwd worden. Er is een nieuw inrichtingsplan gemaakt.

De omgeving van den Elt, zoals het gebied rondom MFA 't Hart heet, is al vele jaren in beeld als woningbouwlocatie. Het plan biedt ruimte aan vrije sector huurwoningen, levensloopbestendige woningen en de mogelijkheid om zelf twee-onder-één-kappers en (levensloopbestendige) vrijstaande woningen te bouwen.

In de westpunt van het plan is rekening gehouden met het realiseren van het concept Knarrenhof. Dat is woningbouw in de vorm van een hof. Het bevat levensloopbestendige woningen voor senioren die zelfstandig willen wonen, maar de Knarrenhof is geschikt voor alle leeftijden. De toekomstige bewoners ontwikkelen de hof samen. Het gedeelte met de rijtjeswoningen in de vrije sector huur wordt gerealiseerd door een projectontwikkelaar. De resterende twee-onder-één-kappers en vrijstaande woningen gaan in de vrije verkoop.

Kanttekening

Wat betreft het plan van de Knarrenhof is er nog wel een kanttekening. Het kan blijken dat zich geen groep aandient of er te weinig gegadigden zijn om de locatie te ontwikkelen. Dan is er de mogelijkheid om de locatie om een andere manier aan te bieden. Dat kan als reguliere zelfbouw of realisatie door een belegger/ontwikkelaar met veel inspraak voor bewoners.

Uitgangspunt blijft dat er ook dan voldoende levensloopbestendige woningen worden aangeboden.

Door Patrick Huisman