Logo demaasenwaler.nl
Monique van Hulst, Britt van der Pol en Femke Lamberts met hun medailles.
Monique van Hulst, Britt van der Pol en Femke Lamberts met hun medailles. (Foto: ZV De Gelenberg)

Medailles voor ZV De Gelenberg

EINHOVEN/DOETINCHEM - Afgelopen weekend was ZV De Gelenberg uit Druten druk op verschillende fronten. In Eindhoven zwom Mick van Os op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen en in Doetinchem nam een flinke delegatie deel aan de Gelderse B kampioenschappen.

Voor Mick was dit zijn eerste ervaring met een NK en nog wel in het imposante Pieter van de Hoogenband zwemstadion. Hij behaalde zijn ticket voor deelname op de 200 m rug onlangs op de Gelderse kampioenschappen waar hij zeer succesvol was. Voor ZVG is dit ook uniek want het komt niet zo vaak voor dat een zwemmer(ster) van de club deelneemt aan een NK. Mick werd trots 12e van Nederland en verbeterde zijn recente persoonlijke recordtijd met maar liefst 5 seconden. Zijn progressie is echt enorm. Waarschijnlijk gaat dit enorme talent volgen seizoen uitkomen voor Aqua Novio in Nijmegen, waar hij alle mogelijkheden krijgt om door te groeien tot een echte topper.

In Doetinchem is de zwemvereniging 52 keer gestart op een individuele afstand en eenmaal op een estafette. Het team uit Druten heeft bijzonder veel en goede tijdverbeteringen weten te realiseren. Maar er zijn ook 15 medailles behaald waarvan 3 goud. Monique van Hulst zwom op de 100 m vlinderslag ruim 6 seconden onder haar persoonlijke record en werd daarmee eerste. Femke Lamberts was ook goed bezig op 100 m rug want ze zwom bijna 5 seconden sneller en had ook de 1e plaatst te pakken. Louise Hoppenreijs, Femke Lamberts, Britt van de Pol en Monique van Hulst behaalde de 3e gouden medaille op de 4x 100 m vrijeslag meisjes. De meest opvallende progressie dit weekend liet Femke Lamberts zien op 200 m wissel waar ze bijna 13 seconden van haar tijd afhaalde. Als de zwemmers en zwemsters van De Gelenberg zich in deze lijn blijven ontwikkelen dan gaan er volgend seizoen nog veel meer mooie dingen gebeuren.

Door ZV De Gelenberg

Meer berichten