Logo demaasenwaler.nl
Foto: Stichting Kinderhulp Bosnië

Bosnische kinderen beleven een geweldige middag bij Fitcentrum Druten

MAAS EN WAAL - Momenteel genieten 26 arme Bosnische kinderen op uitnodiging van Stichting Kinderhulp Bosnië van de "Vakantie van hun leven" bij gastgezinnen in onze regio. Deze kinderen hebben het enorm moeilijk. Ieder gezin heeft tijdens de oorlog in Bosni? naaste familieleden verloren. Naast de trauma's, die de mensen bijna zonder hulp maar moeten zien te verwerken, is er ook een grote werkloosheid, met schrijnende armoede en verpaupering als gevolg.

Voor de vakantie in Nederland worden alleen arme kinderen geselecteerd. Een onderbreking van de uitzichtloze situatie is voor deze kinderen van groot belang voor hun toekomst. Met een drie weken durende vakantie hebben deze kinderen een onvergetelijke tijd. Onze ervaring heeft aangetoond dat zij hier een positieve energie uit putten die overslaat op hun directe omgeving zoals ouders, overige familieleden en kennissen.

Gezamenlijke activiteiten
Een belangrijk onderdeel van deze vakantie zijn gezamenlijke activiteiten. Afgelopen donderdag 13 juni waren de kinderen op uitnodiging van Patrick van Zuijlen voor het eerst te gast bij Fitcentrum Druten. Hier hebben zij een geweldige middag meegemaakt. Voor deze kinderen is zelfs een schommel of wip onbekend; in huis en buitenshuis hebben zij geen speelgoed behalve een enkeling die een bal heeft. De kinderen hebben dan ook enorm genoten van de prachtige sporttoestellen.

Na een heerlijke middag werden de kinderen opgehaald door hun dankbare gastouders. Wie belangstelling heeft om in 2020 ook gastgezin te worden, kan vrijblijvend contact opnemen met Peter van Laar via tel. 06 40 25 01 18 of door te mailen naar: kinderhulpbosnie@hotmail.com. Voor meer informatie zie: www.kinderhulpbosnie.nl.

Meer berichten