Logo demaasenwaler.nl
Foto: Michael Verheul

Aanleg zonnepark Ewijk gestart

EWIJK - Dinsdag 11 juni is gestart met de aanleg van het zonnepark Lage Woerd.

Wethouder duurzaamheid, Piet de Klein, heeft de eerste paal voor het nieuwe zonnepark Lage Woerd nabij de Goudwerf in Ewijk in de grond gedraaid. Het wordt het eerste grote zonnepark van Beuningen. Het zonnepark bestaande uit 18.200 panelen met een vermogen van 6MWp zal gedurende tenminste 23 jaar voor 1800 huishoudens stroom gaan leveren. In de komende maanden wordt het park gebouwd.

Nu de eerst paal de grond is ingedraaid volgen de komende weken nog eens 4500 palen die als basis dienen voor de stellages waarop de zonnepanelen worden bevestigd. Om het terrein wordt ter beveiliging een hekwerk geïnstalleerd en ook zijn er camera's geplaatst. In juli volgt de plaatsing van de 18.200 panelen en na een testperiode wordt eind van dit jaar de aansluiting op het netwerk gerealiseerd. Vanaf dat moment levert het zonnepark Lage Woerd een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsambities van de gemeente Beuningen om in 2040 energieneutraal te zijn.

Voor de aanleg van het zonnepark zijn twee werkcontainers op het terrein geplaatst. Die zijn voorzien van zonnepanelen en een batterij zodat ook de energie die nodig is tijdens de aanleg zoveel mogelijk groen en lokaal wordt opgewekt. Na de bouw wordt het terrein voor een groot deel afgewerkt met groene hagen zodat vanaf de Steeg en Koningstraat het zonnepark nauwelijks te zien zal zijn.

Het zonnepark wordt aangelegd door energiebedrijf ENGIE.

Meer berichten