Logo demaasenwaler.nl

Zeer grote brand verwoest Drutens bedrijfspand

DRUTEN - Heden ochtend, woensdag 12 juni, brak rond de klok van 07.00 uur een brand uit in een bedrijfspand aan de Drutense Industrieweg. Al snel ontstond een dikke grijze rookwolk boven het westelijke gedeelte van Druten, die ook in omliggende dorpen goed te zien was. Omstreeks 08.15 uur werd door de massaal toegestroomde brandweer geconcludeerd dat dat het gebouw als verloren kan worden beschouwd.

Vanwege de omvang van de brand werd bluswater gewonnen uit het viswater voor het voormalige TRIO-gebouw. Daartoe werd een deel van de Van Heemstraweg afgesloten. Omstreeks 10.00 uur is de brand onder controle en richt de brandweer zich op het behoud van naastgelegen bedrijfspanden.

Volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio richt het bedrijf dat verloren is gegaan zich op de impregnatie van hout en was er op het moment van de brand niemand in het gebouw aanwezig. De komende uren kan men nog last hebben van rook. De veiligheidsregio adviseert daarom ramen en deuren te sluiten. Wie roet- en asdeeltjes aantreft in- en om zijn woning, kan deze met water wegspoelen of met handschoenen opruimen.

De rookwolk was vanochtend ook in Puiflijk goed zichtbaar. 

Meer berichten