Oppositie wil geen tussenstap in plannen zon en wind
Logo demaasenwaler.nl
Foto:

Oppositie wil geen tussenstap in plannen zon en wind

BEUNINGEN – De oppositie in Beuningen weigert plaats te nemen in een 'raadsconsultatiegroep Zon en Wind'. Deze wordt ingesteld bij het vervolgproces rondom de plannen voor windmolenparken en zonneweides. GroenLinks, D66, PvdA en SP zien geen heil in deze opzet.

'Naar onze mening dient dit plaats te vinden door middel van een transparant en openbaar proces. Daarvoor is de raadscommissie Ruimte naar onze mening het geëigende gremium. De behandeling kan plaatsvinden op basis van een door uw college voorbereid voorstel op basis van de besluitvorming in de gemeenteraadsvergadering van 9 april 2019', zeggen de partijen in een gezamenlijke brief.

In een ruim vier uur durende raadsvergadering in april werden een aantal besluiten rondom zonne- en windenergie genomen, maar ook bleef nog veel onduidelijk. Oppositiepartijen zeggen dat ook die raadsvergadering in april én de standpunten van collegepartijen onvoldoende vertrouwen geven dat deze tussenstap werkzaam is. Het is nog onduidelijk hoe het nu verder gaat.

Door Patrick Huisman

Meer berichten