Logo demaasenwaler.nl
Foto: Reinier Jansen
FOTOVERSLAG

PinksterVaria beleeft opnieuw succesvolle en drukke editie

ALTFORST - Wat ooit begon als wildkermis inclusief het welbekende rad van fortuin, werd opgevolgd door het Fierljeppen en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste 3-daagse evenementen uit de regio: PinksterVaria Altforst. In het Pinksterweekend, van 7 tot en met 9 juni, vond alweer de 41e editie van het populaire familie-evenement plaats.

Voor de zaterdagavond had Pinkstervaria een nieuw concept ontwikkeld. Dit concept heeft zijn oorsprong in het mooie Mallorca. 'Het Mega Park Mallorca heeft vele unieke eigenschappen die wij in het Altforstse Mega Varia ondergebracht hebben', aldus de organisatie. Een gezellige muzikale feestavond voor iedereen uit Maas en Waal en verre omstreken. Deze avond vondplaats op een unieke buitenlocatie met zowel de binnensfeer van onze feesttent als een groot uniek buitenterras. Dj's draaien verschillende muziekstijlen en ook biertorens, danseressen en verschillende live artiesten zullen op deze avond niet ontbreken.'

Kikkerparadijs
Op zondag, Eerste Pinksterdag, veranderde Altforst opnieuw in één groot evenemententerrein. Voor de kinderen was er het Kikkerparadijs, met gratis attracties als ponyrijden, bungee-trampolines en een schminkterras. De oudere jeugd kon zich uitleven bij outdooractiviteiten als: een survivalbaan, stormbaan en "blubberglijden".

Fierljeppen
PinksterVaria zou geen PinsterVaria zijn zonder de befaamde fierljepwedstrijden. Hier kon ook dit jaar eenieder de fijne kneepjes van het polsstokverspringen onder de knie krijgen, waarna Friesen én Hollanders door middel van demonstratiesprongen zullen lieten zien hoe het moet, of juist niet, tot groot plezier van het massaal toegestroomde publiek.

Meer berichten