Logo demaasenwaler.nl
Avondvierdaagse 2018.
Avondvierdaagse 2018. (Foto: Henk van Coolwijk)

Avondwandelvierdaagse Dreumel

DREUMEL - Door aanmelding van nieuwe vrijwilligers kan Dreumel de jaarlijkse avondwandelvierdaagse voortzetten. De 42-ste editie wordt dit jaar gehouden van maandag 17 juni tot en met donderdag 20 juni 2019.

Ieder jaar weer is het een uitdaging om voldoende vrijwilligers te vinden, die een of meerdere avonden bereid zijn om bepaalde taken te verrichten. Zonder controleposten, chauffeurs voor het met EHBO-ers de routes te rijden en zonder verkeersregelaars is het houden van een vierdaagse onmogelijk, Vooral de verplichte jaarlijkse cursus voor verkeersregelaars is voor velen een reden om zich niet beschikbaar te stellen. Ook dit jaar is het gelukkig gelukt om voldoende vrijwilligers op de been te brengen. De organisatie is hen daar zeer dankbaar voor.

Ieder jaar nemen weer honderden wandelaars deel aan de avondwandelvierdaagse in Dreumel, vooral gezinnen met jonge kinderen. Vier dagen kan men wandelen langs de vele mooie plekjes in het dorp Dreumel en in het landelijke buitengebied. Ook voor de deelnemers aan de wandelvierdaagse in Nijmegen is de avondvierdaagse weer een mooie gelegenheid om nog eens extra kilometers te oefenen. De afstanden waaruit de deelnemers kunnen kiezen zijn de 3, de 5 en de 10km.

Iedere dag kunnen de deelnemers van de drie afstanden verschillende hoeken van Dreumel en het buitengebied aanschouwen. De routes zijn heel gevarieerd, er wordt gewandeld over de dijken, de vele straatjes in het dorp Dreumel, maar ook de polderwegen staan op het programma. Tijdens de vierdaagse wordt frequent gepatrouilleerd door controlerijders en EHBO-ers, die waar nodig eerste hulp kunnen bieden.

Ook rolstoelers zijn welkom
Het is eveneens al sinds 2002 een traditie dat ook rolstoelers van harte welkom zijn. Met name bewoners van het verzorgingshuis St. Barbara uit Dreumel maken dankbaar gebruik van de gelegenheid om onder begeleiding van eigen begeleiders het dorp te verkennen. De eigen begeleiders zijn ook hard nodig om op verschillende plekken op de dijk en er weer vanaf te kunnen komen.

Inschrijving
Iedereen die dat wil kan het inschrijfformulier downloaden van Facebook en thuis al invullen. Daarmee kan de wachttijd bij het inschrijven worden teruggedrongen, wat dan rest is het betalen van de bijdrage bij het startpunt of bij de voorinschrijving in de kosten van de organisatie. Voor diegenen die liever op een vertrouwde manier willen inschrijven, ook dat kan.

De voorinschrijving vindt plaats op zaterdagmiddag 15 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur in Zaal t Centrum aan de Rooysestraat tegenover de RK-kerk in Dreumel. Verder is er nog gelegenheid tot inschrijving in Zaal 't Centrum (het startpunt van de vierdaagse) op maandag 17 juni tussen 18.00 uur en 19.00 uur.

Inschrijfgeld
Kinderen tot 6 jaar betalen € 3.00 inschrijfgeld en personen van 6 jaren en ouder € 4. De inschrijving voor deelnemende rolstoelers bedraagt eveneens € 4 p.p.. De organisatie verzoekt ook alle begeleiders van met name jeugdige wandelaars om zich eveneens in te schrijven en de financiële bijdrage te betalen. Immers de kosten van de organisatie nemen ieder jaar toe, zoals van de verzekeringen en medailles.

Startpunt
Evenals voorgaande jaren hebben de uitbaters van "Dans- en vergadercentrum 't Centrum te Dreumel" de zaal geheel gratis beschikbaar gesteld om van daaruit de wandelaars te kunnen laten vertrekken en ze ook weer te kunnen opvangen. Tijdens alle vier de dagen zal "Zaal 't Centrum" dan ook als vertrek- en als aankomstpunt fungeren.

Starttijden
Tijdens de eerste 3 wandeldagen (maandag tot en met woensdag) kan er worden gestart tussen 18.00 uur en 19.00 uur. Op de laatste dag echter (de donderdagavond) zal voor de 10 km het startsein worden gegeven om 18.00 uur, voor de 3 km en 5 km om 19.00 uur.

Weersomstandigheden
De organisatie volgt nauwlettend de weersvoorspellingen. Als de voorspellingen ongunstig zijn kan de organisatie beslissen om het wandelen op een avond niet door te laten gaan. Als er problemen verwacht kunnen worden, wordt dat aangekondigd op Facebook. Check dus dagelijks het nieuws op Facebook.

Inlichtingen
Inlichtingen over deze Dreumelse Avondwandelvierdaagse zijn te verkrijgen bij de bestuurslid Hans Boerakker, telefoon 572247 te Dreumel.

Meer berichten