Joke Poot.
Joke Poot. Foto: Stichting Perspectief

Joke Poort exposeert in Het Molenhuis

Algemeen

BEUNINGEN - Van 13 juni t/m 2 september exposeert Joke Poort in het Molenhuis. Joke is geboren op 3 april 1948 te Den Haag. In haar opleiding tot onderwijzeres trof zij een inspirerende en enthousiaste tekenleraar. Dit werd het begin van haar voorliefde voor tekenen/schilderen.

Later heeft zij een 4-jarige parttime opleiding gedaan tot kunstzinnig therapeut. In de jaren daarna heeft zij zich verder ontwikkeld door cursussen te volgen en zelf les te geven aan ouderen en individuele personen aan huis. Na een bijscholing op De Wervel, die ging over het schilderen met olieverf, is ze enthousiast geworden voor deze vorm/ dit medium. Nu schildert zij voornamelijk met olieverf.

Haar schilderijen zijn kleurrijk. Ze houdt van contrasten en ronde vormen. Er is steeds een effect van "Licht" ergens aanwezig. Ook zijn er vaak openingen, poortjes, deuren waar je doorheen kunt. Voor mij betekent het dat er meer is dan je kunt zien, je zou het ook een onzichtbare werkelijkheid kunnen noemen. In wat vroegere tekeningen komen vaak vogels en bomen voor.

Haar inspiratie haalt ze zowel uit de natuur als ook van foto's, of kunstwerken met mooie vormen. Ook ontstaat er soms iets vanzelf vanuit de fantasie. Schilderen geeft haar rust. Ze gaat op in de kleuren, kijk, verander en vergeet vaak de tijd.

Te bezichtigen van 13 juni t/m 2 september tijdens de openingsuren van het Molenhuis: 9.00- 17.00 uur en tijdens voorstellingen in Theater de Molen. Adres: Molenstraat 54 in Beuningen.