Perry en Daniëlle Salet bij de start.
Perry en Daniëlle Salet bij de start. Foto: Eigen foto

Drutens stel loopt marathon Chinese Muur

Mens

Stel loopt marathon Chinese Muur

CHINA - Perry en Daniëlle Salet zijn weer thuis na een onvergetelijke reis. Om geld op te halen voor Stichting ALS namen ze deel aan The Great Wall Marathon China 2019. Perry maakte een verslag.

'Alle twee zijn we gefinisht na een loodzware tocht. Daniëlle is na veel tegenslagen, met blessures tijdens de training, de halve marathon gaan lopen en werd zestiende van de 60 in haar leeftijdsklasse. Ik rende de hele marathon. Lang liep ik op het schema van vijf uur, maar na 28 kilometer moest ik met een dikke knie verder lopen en kwam rond de zes uur binnen. De volledige 42,2 km en 5.164 ongelijke traptreden, we did it! Van de 800 deelnemers die de hele marathon liepen, is bijna de helft niet gefinisht of buiten de tijdslimiet. Ook jullie zijn winnaars voor ons. Wat hebben wij genoten van deze reis en we hebben het land China leren kennen. Een pluim voor de organisatie Albatros en loopreizen.nl; alles was perfect georganiseerd in dit het toch wel zeer aparte land, waar 'niemand' een woord Engels spreekt.
Ongelofelijk warm om steun te mogen ontvangen van jullie allemaal, in alle vormen: appjes, berichten, belletjes enzovoort. We waren beperkt in internetgebruik, vanwege Chinese opgelegde beperkingen, zodat we niet of nauwelijks konden reageren. Bij dezen in het algemeen: superbedankt! En dan ons doel om 2.500 euro proberen op te halen voor Stichting ALS. Het ziet er naar uit dat we dit gaan halen. De teller staat op 2.195 euro en er moeten nog wat acties binnenkomen… Fantastisch, zo mooi. Samengevat, een reis met alle facetten erin: tranen, emotie, pijn, liefde, genieten van en met elkaar en iedereen met zijn of haar eigen doel. Great Wall Marathon China, je was geweldig. Dit smaakt naar meer: The North Pole/Polar Circle Marathon. Blijf dromen, nooit opgeven, life is a challenge!'

Stichting ALS

ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een ernstige ziekte van het zenuwstelsel waarbij spieren geleidelijk dunner en minder krachtig worden. Stichting ALS heeft als missie het vinden van de oorzaak en daardoor ook mogelijk toekomstige behandeling, door het stimuleren en financieren van wetenschappelijk onderzoek naar ALS én het creëren van een betere levenskwaliteit en zorg voor de huidige ALS patiënten en hun omgeving.' Meer informatie: www.als.nl.