Optreden coverband Slamm tijdens Wiellawaai 2018.
Optreden coverband Slamm tijdens Wiellawaai 2018. Foto: Herman van Beek

BOB-team komt naar de Dag van Leeuwen

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Over vier weken barst het feestweekend aan de Wiel los met Wiellawaai en de Dag van Leeuwen. Tijdens de Dag van Leeuwen, zondag 7 juli, zullen bezoekers dit jaar op een ludieke manier onthaald worden. Hierover binnenkort meer. Wat de organisatie wel vast kan verklappen, is dat het BOB-team aanwezig zal zijn.

Het BOB-team laat bezoekers op positieve wijze de gevaren van rijden onder invloed ervaren, onder andere met 3D-Tripping. Tijdens de 3D-Tripping krijg je, in een Virtual Reality-wereld door middel van een VR bril, de kans om met eigen ogen en het volledige verstand te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur.

Wat kunnen bezoekers nog meer verwachten tijdens de Dag van Leeuwen? Een grootse braderie met zo'n 200 kramen, dweilorkesten, gezellige terrasjes, drankcaroussels, foodwagens en muziekpodia en straattheater. Voor de oudere jeugd zijn er uitdagende attracties zoals Multi Sky Swing spelkussen en een bungeetrampoline. In de Sportlaan staat de buikschuifbaan opgesteld waar men een gooi kan doen naar de titel Buikschuifkampioen 2019. De Dag van Leeuwen is gratis toegankelijk.

Wiellawaai

Tijdens Wiellawaai, op 5 en 6 juli, treden tal van artiesten op die van dit weekend één grote happening gaan maken.

Op vrijdagavond zullen DJ Ronn Laam, Marinus, Danny Panadero, BZB en Beatcrooks de tent op zijn kop zetten. Zaterdagavond zullen DJ Mike, The Originals, Henk Dissel en Gerard Joling deze weer op zijn grondvesten doen schudden door hun muziek en acts. Aanvang van beide avonden is om 20.30 uur en de kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Kaartjes zijn online te verkrijgen op www.dagvanleeuwen.nl en via de voorverkoopadressen.