Babbels: Liezeurland

Column Column Babbels

Waar zocht u afgelopen weekend verkoeling? Bij Leisurelands wellicht? Dat kan bijna niet anders als u bij De Groene Heuvels of De Berendonck was. Deze recreatieplassen maken deel uit van Leisurelands een 'hypercommerciële grootgrondbezitter met landelijke ambities en een exotische beleggingsportefeuille'.

Althans, zo omschrijft de NRC de firma in een onthutsend artikel. Vooral Leisurelands directeur Erik Droogh gaat goed nat. Droogh wordt afgeschilderd als megalomaan met dollartekens die elke plas in zijn portfolio wil exploiteren als een kermisattractie. Wie denkt dat ik overdrijf, moet eens gaan kijken bij de sauna bij de Berendonck die inmiddels meer weg heeft van een dependance van de Efteling: het stoompjesbos.

Uit het artikel blijkt verder dat Droogh geld als water verdient en volop investeert, belegt en onderneemt met de 80 miljoen euro aan bezittingen die hij onder zijn hoede heeft. Kritiek wuift hij weg, ook van omwonenden, die hij beschuldigt van 'mobiliseren van emotie'.

Beuningen Nu & Morgen had het NRC artikel ook gelezen en wil enigszins bezorgd van het collegebestuur weten of dit allemaal zo kan. Ik ben bang dat het antwoord volmondig ja is. Ik ben geen jurist of recreatieplaskenner, maar volgens mij is er niets wat Droogh doet illegaal of strafbaar. Het verdient hoogstens geen schoonheidsprijs, maar dat geldt ook voor menig wellness bezoeker.

Waar ik dan weer van schrik is dat BN&M een landelijk dagblad nodig had om door te krijgen dat er wat mis is in de eigen achtertuin. Hoe kan dit de grootste politiek partij met zeven raadsleden en een stuk of wat commissieleden ontgaan? Wat zegt dat over al die andere dossiers die ze onder hun hoede hebben?

Prima dat BN&M wat vragen stelt over Leisurelands. Maar hierna graag gewoon weer werkelijk lokale zaken oppakken zoals een nieuw zwembad. Doe daar dan voor het gemak ook een buitenbad bij, hoeven we niet meer naar Leisurelands.

Door Patrick Huisman