Lewabo Lions klaar voor play-offs

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Onder warme weersomstandigheden vangen de wedstrijden op zondag 2 juni 2019 wederom exact om 12.00 uur aan. Ondanks dat het voor de spelers – en toeschouwers trouwens ook - erg warm is, is het een mooi plaatje. De zon staat hoog aan de hemel, het gravel ligt er strak bij, de parasols staan klaar en de spelers hebben er zin in. En het park van Lewabo is wederom goed gevuld met publiek en supporters.

De Lewabo Lions hebben een mooie uitgangspositie deze zondag omdat ze al verzekerd zijn van de play-offs. De gasten uit Naaldwijk zijn op oorlogssterkte afgereisd naar Beneden-Leeuwen, want zij moeten vechten voor handhaving in de eredivisie. De onderlinge verschillen zijn echter ook zodanig klein in de tussenstand na 6 competitiedagen dat er ook nog een minieme kans is dat de opponenten uit Naaldwijk bij een ultiem resultaat de play-offs halen.

De honneurs van Lewabo worden op deze laatste reguliere competitiedag waargenomen door : Jesper de Jong, Sander Gillé, Stefan Wauters en Pedro Mol.

Zoals gebruikelijk starten de nummers 3 en 4 van de singelpartijen. Pedro Mol mag het als vierde singelaar opnemen tegen Jesper Smit en Sander Gillé komt in actie tegen Tim van der Horst.

Pedro Mol gaat ten onder aan het slimme en gedegen spel van Jasper Smit. De wedstrijd tegen deze 37 jarige speler van Naaldwijk die vijfmaal Nederlands kampioen is geweest, eindigt met 1-6 2-6 voor de Naaldwijkse speler.

Sander Gillé maakt tegelijkertijd korte metten met zijn opponent uit Naaldwijk. Met 6-2 6-2 wint hij de partij. Lewabo begint met een 2-0 voorsprong aan de resterende twee enkelspellen.

Dan komt Jesper de Jong in actie tegen Max Houkes. De wedstrijd tussen de twee leeftijdgenoten, beiden geboren in 2000, is uiteindelijk niet spannend. De Jong wint makkelijk met 6-3 6-0. Later bleek dat Houkes last had van een polsblessure, waardoor één van de dubbelpartijen ook moest worden opgegeven door de bezoekers.

Stefan Wauters treedt vervolgens aan tegen Amadatus Admiraal. Het wordt uiteindelijk een spannende wedstrijd die Wauters in de derde set met 7-5 naar zich toe weet te trekken. Lewabo staat na de enkelpartijen met 3-1 voor.

Deze voorsprong wordt uiteindelijk uitgebouwd naar een 5-1 winst voor de Lewabo Lions. Door een blessure van Houkes is Naaldwijk genoodzaakt om de eerste dubbelpartij op te geven. Het duo Wauters/Mol komt in actie tegen Admiraal/Van der Horst. Het is een spannende wedstrijd die in de beslissende 3e set/supertiebreak wordt beslecht in het voordeel van de Lewabo Lions.

Resultaat : op naar het play-off weekend van 15 en 16 juni. Het was een prachtige laatste competitiezondag met mooie wedstrijden. Lewabo eindigt uiteindelijk met 31 punten als koploper in de Eredivisie. Zij gaan zich nu twee weken lang voorbereiden op de deelname aan de play-offs in het weekend van 15 en 16 juni.