DSZ 1 promoveert na thriller tegen Batavia

AFFERDEN - Afferden: Na een afwezigheid van 21 jaar is DSZ weer terug in de 4de klasse. In het jaar '97-'98 degradeerde DSZ uit de 4de klasse waarna er tot op heden in de vijfde of zesde klasse werd gespeeld. Dit jaar geen directe overgang. Aquila had in de competitie 1 punt voorsprong waardoor DSZ met een tweede plaats was veroordeeld tot een promotie/degradatie wedstrijd. De tegenstander waar alsnog promotie tegen afgedwongen moest worden werd Batavia uit Batenburg. Zij eindigde als een na laatste in de 4de klasse.

De wedstrijd werd een thriller met alles erop en eraan. Vreugde, teleurstelling, verbijstering, afzien, vechtlust en dat bij een tropische temperatuur van 30 graden en daarboven, de heetste 2 juni ooit.

Voor de vele honderden toeschouwers was er voetbaltechnisch gezien wat minder te beleven maar de spanning maakte alles goed. Batavia liet zich in de beginfase nadrukkelijk zien en creëerde 2 goede kansen. Rick Tromp en keeper Paul van Hees stonden een openingstreffer in de weg. Na een kwartier gooide DSZ wat schroom van zich af en werd zelf dreigender. Bram van Baren krijgt een kans met een vrije trap en een enorme knal net over de kruising. Schoten van Maarten en Laurens van Dreumel worden geblokt en gaan langs. Batavia wordt in de slotfase weer gevaarlijk. Ook nu redt de keeper voortreffelijk.

De tweede helft begint goed voor DSZ. Na 5 Minuten wordt een schot van Jasper van Dreumel tot corner verwerkt. Uit deze corner weet Daan Smits met een mooie kopbal te scoren. Maar na een kleine 10 minuten staat het alweer gelijk. Een schot van rand 16 in de verre hoek laat de verdediging kansloos. In de laatste fase van de tweede helft komt DSZ weer op voorsprong. Boudewijn de Kadt wordt net buiten het strafschopgebied neergehaald. Laurens van Dreumel schiet de vrije trap van 20 mtr langs de muur in de verre hoek. 2 – 1. Tot 3 minuten voor tijd leek ook dat ook de eindstand te worden. Maar een vrije trap van 30 mtr wordt door de aanvoerder van Batavia geweldig in de bovenhoek gekruld. Het staat weer gelijk en dat zal het blijven tot het eind. We gaan dus verlengen.

Door de hitte en het snelle tempo is de kracht wel een beetje uit de spelers van beide teams gevloeid. DSZ is de bovenliggende partij maar Batavia komt er met zijn snelle spelers soms gevaarlijk uit. DSZ komt voor de derde maal op voorsprong. Ditmaal uit een door Jasper van Dreumel benutte strafschop. Deze was verkregen na het neerhalen van Roy Peters die soleerde door de verdediging van Batavia. Maar ook nu weer kreeg DSZ een dreun van jewelste te verwerken toen in de blessuretijd van de eerste verlenging geheel onverwacht een bal in de goal verdwijnt. 3 – 3.

In de tweede verlenging was het voor beide teams overleven. Kramp en vermoeidheid vierden de boventoon. Maar ondanks dat speelde ze nog steeds voor de winst. Deze had DSZ net voor tijd op de schoenen. Verdediger Thijs van Dreumel gaat met zijn laatste krachten mee in een aanval. Nadat Roy Peters de vuisten van de keeper testte kan Thijs voor open goal binnenschieten. Maar helaas gaat zijn schot over. "ja, ik ben geen aanvaller" zegt hij later lachend in zijn verweer. Paul van Hees redt nog 1 maal op een schot waarna de scheidsrechter fluit voor het einde en we gaan beginnen aan de penalty's.

Volgens het ABBA systeem zal er geschoten worden. DSZ begint hierin.

Maarten van Dreumel schiet binnen. 1-0. Hierna schiet Batavia over en redt Paul van Hees met een mooie save. Laurens van Dreumel en Roy Peters maken ook geen fout waardoor de stand 3-0 is. De derde penalty van Batavia moet er dus in om de strijd weer open te gooien. Tot grote vreugde van DSZ gaat de bal tegen de lat en wint DSZ dus de wedstrijd. Het feest kan beginnen en zal tot laat in de nacht gaan duren. Een mooie afsluiting van een prachtig seizoen voor trainer en spelers.