Afbeelding

Kampioenswedstrijd Leones 2

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - In de slotseconde van de competitie het kampioenschap binnen gesleept. Voor Leones zaterdag 2 is de titelstrijd tot in de laatste seconden van de competitie spannend gebleven.

De geel-zwarten uit Beneden-Leeuwen moesten het op zaterdag 1 juni opnemen tegen Hatert 2, die al enige weken op de nummer 1 positie geclassificeerd stond. Leones verloor enkele weken geleden nog de uitwedstrijd bij Hatert (2-0) waardoor het alle wedstrijden moest winnen om uiteindelijk met Hatert gelijk te kunnen komen. De overwinningen werden geboekt, zelfs met een beter doelsaldo dan Hatert, waardoor Leones op de laatste speeldag tegen de rechtstreekse concurrent uit Nijmegen kampioen kon worden. Hatert had echter aan een gelijkspel genoeg om het kwartje hen kant op te doen vallen!

De spanning was voelbaar, de temperatuur liep hoog op en er was veel publiek op de been voor deze kampioenskraker in de zaterdag 5e klasse. Leones wist het spel goed te domineren en had al vroeg in de wedstrijd enkele kansen om op voorsprong te komen. Na een half uur spelen liep Cas Arts goed door op de rechterflank en kwam zelfs alleen voor de keeper, waarna hij beheerst de verre hoek koos: 1-0 (bij deze stand is Leones kampioen). Hierna kwam Hatert steeds meer van haar goal af om druk te zetten naar voren. Leones voetbalde hier goed onderuit en de verdediging was scherp genoeg om die kansen onschadelijk te maken. Toch werd de druk van Hatert voor Leones fataal. Na slordig balverlies kon een speler van Hatert, zo'n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd, van net buiten de 16 meter op goal schieten, ook hij schoot raak 1-1 (Hatert kampioen).

Met nog enkele minuten op de klok, werd vanuit Leones alles op de aanval gegooid. Iedere speler gaf het maximale van zichzelf en dat harde werken werd beloond. Bij een corner van Leones, die achterin het 16 meter gebied belandde, kon Joeri Geurts opnieuw een doelpoging doen. Waar zich voor de goal een menigte van zowel Leones- als Hatertspelers verzamelde, kwam de bal bij Jelle Kosters terecht die vlak voor de doellijn de verlossende 2-1 binnen schoot. Twee minuten later floot scheidsrechter Carel Boone, die de wedstrijd goed controleerde, voor het laatst op zijn fluit en was het lang gedroomde kampioenschap dan eindelijk een feit. Dat werd met publiek, supporters, sponsors, vrienden en familie tot in de late uurtjes uitbundig gevierd.