BN&M stelt collegevragen over Leisurelands

Politiek

BEUNINGEN - Beuningen Nu en Morgen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over een artikel wat afgelopen zaterdag 25 mei is verschenen in het NRC over de werkwijze van Leisurelands BV. Het artikel schets een zorgwekkend beeld.

'Leisurelands zou zwemmen in het geld; de organisatie gedraagt zich zelfs internationaal als investeerder. Leisurelands zou het "duizenddingendoekje" zijn voor sommige aandeelhouders. Zo zou Beuningen grond hebben verkocht die Leisurelands vervolgens in de markt probeert te zetten als locatie voor zonnepanelen. Leisurelands zou daarnaast gronden opkopen die niet rechtstreeks te maken hebben met de functie. Het artikel plaatst vraagtekens bij de integriteit (belangenverstrengeling) en het salaris van de directeur, dat ver boven de Balkenendenorm zit. De gemeente Beuningen is een van de aandeelhouders in deze "overheids-bv". De aandeelhoudende gemeenten ontvangen geen dividend. Als tegenprestatie verzorgt Leisurelands de exploitatie van recreatieplassen.'

In de brief stelt BN&M de vraag of het college op de hoogte is van de omstandigheden bij Leisurelands, zoals geschetst in het artikel in NRC. Ook wordt het college gevraagd de misstanden te willen onderzoeken.