Boer en slager Robert van Buuren opent zijn bedrijf tijdens Open Maas en Waal.
Boer en slager Robert van Buuren opent zijn bedrijf tijdens Open Maas en Waal. Foto: Maik Jansen

Kijkje achter de deuren tijdens tweede editie Open Maas en Waal

Algemeen

MAAS EN WAAL - Nog even en dan is het zover: op zaterdag 1 juni vindt de tweede editie van Open Maas en Waal plaats, waarbij diverse verenigingen, bedrijven, kerken, gemeenten en scholen de deuren open zetten en belangstellenden welkom heten.

Er zijn verschillende activiteiten, rondleidingen en acties voor iedereen, georganiseerd door de deelnemers uit het gastvrije Land van Maas en Waal. Ook zijn er veel eet- en drinkgelegenheden. Als voorproefje vast wat deelnemers in beeld.

Kloosterboerderij van Buuren

Tijdens Open Maas en Waal is een bezoekje aan de scharrelvleesboerderij in Horssen extra leuk. Boer en slager Robert geeft rondleidingen over de boerderij, bezoekers kunnen kijken bij het voeren van de dieren en er is wat te proeven en te drinken. Voor de kinderen is er een puzzeltocht, ze kunnen spelen in het stro of de varkens wat lekkers geven. Uiteraard is ook de winkel van de Kloosterboerderij open, met vlees van de buitenvarkens en Belgisch witblauwe koeien. Zie www.kloosterboerderijvanbuuren.nl of facebook voor het complete programma. Adres: Kloosterweg 31, Horssen.

Carwash Druten

Een ander leuk programma is opgezet bij Carwash Druten aan de Industrieweg 43 in Druten. Belangstellenden kunnen een rondleiding krijgen. Speciaal voor de kinderen zijn er een kindercarwash, springkussens, spellen zoals ringwerpen op de cactus en een groot dartbord. Clown Joris verrast de kinderen met ballondecoraties. Dan is er nog een kinderkartbaan, georganiseerd door Adventure events. Er is een speelgoedkraam van Giftdigger, en bij het team van BolderPop is een overheerlijk broodje bal te koop. Dweilorkest de Druppels verzorgt van 13.00 tot 15.30 uur een optreden.

GBI Dick Smits

Een bezoekje aan GBI Dick Smits is deze dag de moeite waard. GBI Dick Smits is een doe-het-zelf speciaalzaak voor de vakman in de bouw of industrie en de doe-het-zelver. Deze dag kan men onder andere kennismaken met de airco's van Verschuure Koude Techniek.

Het team ontvangt bezoekers met een lekker kopje koffie en iets lekkers. Ondertussen is te zien wat het bedrijf allemaal te bieden hebben. Het bezoekadres is Rooijsestraat 45a in Dreumel.

Meer informatie

Op www.openmaasenwaal.nl is de meest recente informatie te vinden, inclusief de programma's van alle deelnemers. De meeste deelnemers zijn open tussen 10.00 en 17.00 uur.

Op social media is Open Maas en Waal te volgen via Facebook: www.facebook.com/openmaasenwaal/ en Instagram: www.instagram.com/openmaasenwaal/. De organisatie wenst alle bezoekers en deelnemers een geweldige dag toe.