Thiemo de Bakker, net terug gekeerd van Roland Garros (hij strandde in Parijs in de tweede kwalificatieronde), had een belangrijk aandeel in de 4-2 overwinning van Lewabo Huisman Groep tegen Leimonias. Foto: Lewabo

Lewabo Huisman Groep zeker van play-offs

BENEDEN-LEEUWEN - Na het eerste verlies met 4-2 van vorige week zondag tegen en uit in Spijkenisse, staan de Lewabo Lions weer fris aan de start. Onder het decor van zon en harde, en met vlagen onstuimige, wind moeten ze het opnemen tegen de mannen van Leimonias uit Den Haag. Het park van Lewabo was goed gevuld met publiek en supporters.

Namens Lewabo komen deze keer aan de start : Stefan Wauters, Thiemo de Bakker, Vincent van de Honert en Pedro Mol. Vincent van de Honert en Pedro Mol mochten als respectievelijk derde en vierde singelaar het spits af bijten tegen Bas van de Valk en Jeroen Bernard. Vincent van de Honert beleefde een lastige eerste set die met 6-3 naar Leimonias ging. Vervolgens herpakte Van der Honert zich en won de tweede en derde set relatief eenvoudig. De eindstand was 3-6 6-2 6-3. Pedro Mol had het moeilijk tegen Jeroen Benard en moest de wedstrijd met 6-4 6-3 uit handen geven. Daarmee was de tussenstand na de eerste twee enkelpartijen gelijk. Thiemo de Bakker mocht daarna aantreden tegen Yannick Ebbinghaus. Thiemo was duidelijk een maatje te groot voor zijn opponent en won overtuigend met 6-2 6-1.

Op baan 1 betreedt Stefan Wauters vervolgens het strijdtoneel tegen Lennert van der Linden. Na een snelle achterstand van 3-0 herpakt Stefan zich en maakt het Lennert van der Linden nog heel lastig. Door een paar gelukjes aan de kant van Leimonias gaat de eerste set met 6-3 naar Den Haag. Wauters start ontzettend sterk in de tweede set en staat met 4-1 voor. Hij heeft een aantal goede kansen op een derde set, maar uiteindelijk weet Van der Linden in de tiebreak de tweede set toch naar zich toe te trekken.

Met een tussenstand na de singles van 2-2 en een pauze, waarin een aantal enthousiaste Lewabo-leden hun serveertalent kan meten met een snelheidsmeter, starten rond de klok van 18.00 uur de dubbelpartijen. De dubbels speelden in de opstelling:.Wauters/De Bakker - Ebbinghaus/Van der Linden en Van den Honert/Mol - Van der Valk/Van der Goes

Het duo De Bakker/Wauters won hun eerste set vrij eenvoudig; in de tweede set was het iets spannender. Uiteindelijk resulteerde dit in een degelijke 6-2 7-5 overwinning. Van de Honert en Mol maakten er een mooie thriller van tegen Bas v.d. Valk en Michel v.d. Goes. Na een 5-1 achterstand in de eerste set wisten de Lions deze nog om te buigen in een 7-6 overwinning. De tweede set ging naar Leimonias met 6-4. De derde set moest de beslissing maken. Deze wedstrijd bleef spannend tot het laatst. Uiteindelijk konden de Lewabo Lions de winst naar zicht toe trekken met 10/5 in de supertiebreak.

Vervolg
Het was een prachtige zesde competitiezondag met een 4-2 overwinning op Leimonias. Na dit resultaat staan de Lewabo Lions nog steeds bovenaan in de tussenstand van de Voorjaarscompetitie 2019 Eredivisie Heren. Als koploper met 26 punten is voor onze mannen de deelname aan de play-offs in het weekend van 15 en 16 juni al zeker gesteld. Het team uit Beneden Leeuwen kan zich alvast op gaan maken voor het weekend van 15 en 16 juni waar de beste teams strijden om het landskampioenschap.

Op zondag 2 juni staat de laatste competitiedag gepland. Het vlaggenschip van Lewabo speelt thuis tegen Naaldwijk. De wedstrijden starten om 12.00 uur en de toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom om een middagje toptennis te komen kijken aan De Peel in Beneden Leeuwen.