Logo demaasenwaler.nl
Foto: Reinier Jansen
FOTOVERSLAG

Veteranendag groots gevierd in West Maas en Waal

BENEDEN-LEEUWEN/DREUMEL - Afgelopen zaterdag 25 mei werd de Veteranendag in gemeente West Maas en Waal groots gevierd met een actief programma in Beneden Leeuwen en een Anjerconcert in Dreumel met medewerking van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

De Stichting Veteranen West Maas en Waal had voor de middag een leuk programma, met daarin een bijzondere rol voor Burgemeester van Neerbos, namelijk op de E-One Titan-crashtender van de Koninklijke Luchtmacht 12.000 liter water over de Wiel te spuiten, een mooi spektakel om te zien. Ook het publiek werd op een kortstondige straal water getrakteerd, gelukkig was het een mooie zonnige dag waardoor men snel opdroogde. Verder waren er onder meer oude militaire voertuigen te bewonderen en waren er tenues uit vervlogen tijden te zien.

Anjerconcert
In de avonduren vond er een concert plaats in MFA D'n Hoender in Dreumel voor 750 bezoekers. De kapel van de Koninklijke Luchtmacht keek met 50 conservatorium geschoolde beroepsmuzikanten en zangers in een concert ondersteunend met beeld vooruit naar 75 jaar bevrijding met muziek uit het verleden en heden.

Meer berichten