Logo demaasenwaler.nl
Mevrouw Lenie Scholten (rechts op foto), voorzitter van de stichting Wereldvrouwenhuis, neemt de cheque in ontvangst.
Mevrouw Lenie Scholten (rechts op foto), voorzitter van de stichting Wereldvrouwenhuis, neemt de cheque in ontvangst. (Foto: Soroptimisten Batenburg "Maas & Waal")

Overhandiging cheque aspergediner

WINSSEN - Op 22 mei 2019 hebben de Soroptimisten Batenburg "Maas & Waal"een benefiet aspergediner georganiseerd In de Kas te Winssen. Ruim 110 mensen hebben genoten van een heerlijk diner en hebben € 5200,- opgehaald voor het goede doel van de avond: Het Wereldvrouwenhuis "Mariam' te Nijmegen.

Het Wereldvrouwenhuis 'Mariam' te Nijmegen biedt tijdelijke opvang aan vrouwen, die door omstandigheden dakloos zijn, migrantenvrouwen die na bijvoorbeeld een scheiding nergens terecht kunnen. Het Wereldvrouwenhuis biedt hen een tijdelijke plek waar ze weer op kracht kunnen komen. Jaarlijks worden 25-35 vrouwen via de huisartsen of vluchtelingenwerk opgevangen. Het Wereldvrouwenhuis is afhankelijk van giften en donaties.

De aanwezige gasten hebben genoten van een optreden van Nader Issa, die geweldig saxofoon speelt en zelf een vluchteling uit Syrië is. Een pracht verhaal over asperges was er van de heer Berns. Om extra opbrengsten te genereren voor het goede doel hebben kochten vele gasten een pakketje asperges, wijn en veilingitems. De veilingitems waren door lokale ondernemers en kunstenaars ingebracht. Het diner kwam tot stand middels sponsoring van In de Kas, Gasterij Catering De Arend, Kwekeij Berns (asperges) en Jumbo Winssen (wijn).

In totaal werd 5200 euro opgehaald voor het goede doel.

Meer berichten