Logo demaasenwaler.nl
De bandleden van Revolt.
De bandleden van Revolt. (Foto: John van Gelder)

Maas en Waalse rock en roll: nieuwe band Revolt

MAAS EN WAAL - De band Revolt bestaat uit vier muzikale Maas en Walers: Nard van Dinteren (zang, leadgitaar), Kay van Dinteren (zang, drums), Nard Dekkers (bas) en Bjorn Meeuwsen (zang, slaggitaar). Voorheen trad de in 2013 opgerichte band op met coverrepertoire onder de namen Dinteren dut Normaal en Dinteren dut van Alles. Met de eigen muziek die ze uitgebracht hebben, is gekozen voor een nieuwe naam.

De naam Revolt staat voor revolutie. De band geeft namelijk een tegengeluid aan de muziek die tegenwoordig populair is. De band was op zoek naar een eigen geluid en identiteit. 'Dat kun je alleen maar doen door eigen muziek te maken. Daarmee kun je vertellen waar je voor staat en waar je vandaan komt', aldus de broers Nard en Kay van Dinteren. Het afgelopen half jaar zijn zij en de andere bandleden druk bezig geweest met hun eerste EP 'Vur niemand bang!', die afgelopen week uitgebracht is op Spotify. De liefde voor muziek uit de streek is een grote inspiratiebron geweest voor het album. De EP bestaat uit vier rock en roll nummers gezongen in eigen dialect. Rock en roll kenmerkt zich door stevig gitaarwerk en drums, maar vooral ook authenticiteit.

Dizze grond

Een bijzonder nummer op de EP is Dizze grond, dat gaat over de streek en wat de bandleden voelen als ze terug naar de streek komen. Ze hebben alle vier elders in het land gestudeerd. 'Iedereen heeft ergens wel een gevoel van thuiskomen en daar gaat dit nummer over', vertelt Nard van Dinteren. 'Dit lied is voor iedereen herkenbaar voor zijn/haar eigen dorp. Daar ben je gewend dat iedereen je kent en groet op straat, dat de deur altijd openstaat en iedereen de taal van de streek spreekt', vult zijn broer Kay aan. Maas en Waal is voor de band een inspiratievolle omgeving door de natuur, de taal en de mensen.

Tijdens het Oaffers Weekend, op zondagavond 30 juni, worden de nummers voor het eerst live ten gehore gebracht tijdens het eerste optreden van Revolt.

Door Femke Pierlo

Meer berichten