Leones blijft kansrijk voor nacompetitie ondanks verlies

BENEDEN-LEEUWEN - In de uitwedstrijd in Eindhoven tegen Brabantia had Leones aan een puntje genoeg gehad om zich al te plaatsen voor de nacompetitie. Echter verloren de Leeuwenaren na een slordige wedstrijd met 2-0. Toch heeft het team nog goede kansen gezien de uitslagen in de overige wedstrijden.

Leones stond bij Brabantia al na 3 minuten op achterstand. Een speler van Brabantia speelde bal te hard voor zich uit en deze verdween over de achterlijn. Op dat moment struikelde hij en tot ieders verbazing ging de bal op de stip. Brabantia liet zich dit buitenkansje niet ontnemen. Leones probeerde wel het heft in handen te nemen, maar het speelde te slordig om echt gevaarlijk te worden. Brabantia probeerde met de 2 snelle en handige buitenspelers uit de omschakeling gevaarlijk te worden en slaagde hier enkele malen in, maar de defensie en de keeper van Leones Noud Koppers wisten verdere schade te voorkomen. Na 37 minuten spelen werd het spel door de scheidsrechter stil gelegd vanwege de bliksem en verdwenen de ploegen naar de kleedkamer. Na een minuut of 20 werd het spel hervat. Eerst werd de eerste helft nog uitgespeeld en vervolgens werd er van speelhelft gewisseld en direct aan de 2e helft begonnen.

Leones probeerde meer druk te zetten, maar net als vorige week leek de scherpte te ontbreken. Te vaak werd er balverlies geleden na verkeerde passes en foute keuzes in de balaanname en spelvoortzetting. Kansjes waren er net als in de eerste helft wel, maar de doelpunten vielen niet. Met nog 8 minuten op de klok kwam Brabantia op 2-0 nadat het driemaal een Leones speler de bal voor de lijn zag redden maar de 4e poging wel binnen ging.

Na dit derde verlies op rij zonder te scoren staat Leones nog altijd 4e. Een plek die recht geeft op een nacompetitie plaats. De voorsprong op de achtervolgers Alverna en Woezik bedraagt nog altijd 4 punten om ook zij beiden verloren. Zondag speelt Leones de laatste competitiewedstrijd thuis tegen TOP. Om zeker te zijn dient minimaal een gelijkspel te worden behaald. Als de Leeuwenaren 4e blijven en de nacompetitie ingaan zal het op Hemelvaartsdag starten met een uitwedstrijd tegen Nemelaer. De wedstrijd zondag start om 14.30 uur.