Logo demaasenwaler.nl
Foto: Piet Zeeuwen

Puinhoop parkeerplaats Gelenberg

DRUTEN - Vroeger had je de spreuk van de ANWB: 'Laat niet, als dank, Voor 't aangenaam verpoozen, Den eigenaar van 't Bosch De schillen en de doozen'. Die slogan zou op het parkeerterrein op de Gelenberg vaak niet misstaan. Gemiddeld genomen is het een tot drie per week een puinhoop.

Verpakkingen van etenswaren, legen flessen en dozen, sigarettenpakjes en peuken worden op een afstand van nog geen tien meter van een prullenbak gewoon uit het autoraam naar buiten gekieperd. Volgens een ooggetuige worden de smulpartijen in de avonduren regelmatig afgewisseld met racepartijen, zoals de remsporen op het terrein getuigen.

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld zegt desgevraagd op de hoogte te zijn van de dikwijls veroorzaakte overlast op het parkeerterrein. Ze heeft daarover overleg gehad met de politie. 'Ik gun de jeugd hun plek om te chillen, maar er zijn natuurlijk wel grenzen. Er zal vaker gesurveilleerd gaan worden door de politie en een jeugd-boa.' Volgens wethouder André Springveld is de bewakingscamera die nog onder het bewind van Van Riswijk beloofd was voor het parkeerterrein door omstandigheden nog niet geplaatst. 'Maar dat gaat nog gebeuren', aldus Springveld.

Door Piet Zeeuwen

Meer berichten