Afbeelding
Foto: Mario van der Velden

Opening 't Appelveldje in Appeltern

Algemeen

Aanstaande vrijdag 24 mei vindt vanaf 15.00 uur de feestelijke opening plaats van 't Appelveldje, de nieuwe sportieve buitenruimte aan de Van der Capellenstraat in Appeltern.

Tijdens de droomsessie van Dorpsplatform Appeltern in 2016 bleek er bij de jeugd grote behoefte te zijn aan een plek waar men elkaar kan ontmoeten, samen spelen en sporten. In samenspraak met de jeugd, de basisschool, de plaatselijke hoveniers en het dorpsplatform werd vervolgens een ambitieus plan gemaakt voor het nieuwe speelterrein. Belangrijke wensen vanuit de jeugd waren een boomhut en een pannakooi en die zijn fraai in het nieuwe plan verwerkt. Ook de gemeente en de provincie waren enthousiast over 'dit mooie burgerinitiatief dat van onderaf is opgebouwd'. Zij waren dan ook bereid om de benodigde financiën beschikbaar te stellen, zodat opnieuw een "droom van Appeltern" werkelijkheid is geworden.

Het programma op 24 mei opent om 15.00 uur met een speciaal voor de boomhut geschreven verhaal door Frans Limburg. Verder zijn er diverse demonstraties en kunnen spectaculaire foto's worden gemaakt bij de Green Screen. Om 16.00 uur is de officiële openingshandeling, waarna er nog een gezellig samenzijn is met een hapje en een drankje. Alle Appelterners en overige belangstellenden zijn van harte welkom om bij deze feestelijke opening aanwezig te zijn. Het programma duurt tot circa 19.00 uur.