Niels Gijsbers (links) en Frank de Jong (rechts) in De Meent.
Niels Gijsbers (links) en Frank de Jong (rechts) in De Meent. Foto: John van Gelder

Uitbaters stoppen na 2 jaar met Horeca de Meent

Algemeen

AFFERDEN - Niels Gijsbers en Frank de Jong stoppen als uitbaters van Horeca de Meent, dat maakten de twee afgelopen vrijdag 17 mei bekend. Met pijn in het hart, zo laten ze in een reactie weten. Belangrijkste reden voor het besluit is dat de werkzaamheden voor Horeca de Meent niet te combineren zijn met hun andere bedrijven, Dorpshuis de Lier in Puiflijk (De Jong) en D'n Bogerd in Druten (Gijsbers).

Hoewel het de twee horecaondernemers naar eigen zeggen gelukt is om het dorpshuis financieel naar een niveau te brengen, waarin een ondernemer er een goede boterham kan verdienen, betekent dat in de praktijk dat diezelfde ondernemer zeg de nodige uren in de exploitatie moet kunnen stoppen, om de loonkosten te verlagen. 'Het combineren van werkzaamheden voor beide locaties, blijkt in de praktijk lastiger dan door ons allen in eerste instantie was ingeschat.'

Pijn in het hart
'We hebben daarom besloten om ons weer volledig op 'eigen' locatie te focussen, maar met pijn in het hart. We zijn er namelijk trots op dat we het huiskamergevoel de afgelopen twee jaar terug hebben kunnen brengen in De Meent. De steeds toenemende aanloop van inwoners en de daaropvolgende positieve reacties hebben ons altijd ontzettend goed gedaan.'

Opvolgers
De uitbaters zullen het bestuur nog behulpzaam zijn in de zoektocht naar nieuwe opvolgers. Wie dit nu al als een uitgelezen kans ziet, kan en mag al contact met ons opnemen met Frank, Niels of penningmeester Jan Litjens via tel. 06-17 45 10 09.