Logo demaasenwaler.nl

Brandweer organiseert inloopavonden

WEST MAAS EN WAAL - Brand: iets waaraan we liever niet denken. Want zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. In onze gemeente kunnen we rekenen op de brandweer als dat nodig is. Nog beter is om een brand voor te zijn. Daarom zijn onze inwoners van harte welkom op 1 van de inloopavonden over brandpreventie. Zij hebben allemaal een uitnodiging in de brievenbus gehad.

Brandweer

De (vrijwillige) brandweermannen en -vrouwen zijn goed opgeleid en geoefend. Binnen 8 minuten moet de brandweer, volgens de landelijke normtijd bij een woningbrand zijn. Extra belangrijk dus dat onze inwoners weten hoe ze hun woning zo brandveilig mogelijk maken.

Maatregelen om brand te voorkomen

Brand voorkomen is van levensbelang. Binnen 3 of 4 minuten staat een kamer volledig in brand. Er zijn verschillende maatregelen mogelijk om brand te voorkomen en brand sneller te ontdekken. Een rookmelder kan levens redden. Als je slaapt, ruikt je niets. Alleen je gehoor werkt nog. Een rookmelder geeft tijd om te vluchten.

Persoonlijk advies? Kom naar 1 van de inloopavonden

Hier staat de brandweer voor onze inwoners klaar voor advies op maat. En om al hun vragen te beantwoorden. Men hoeft zich niet aan te melden. Tussen 19.00 uur en 20.30 uur is iedereen van harte welkom.

  • 20 mei De Uithof in Altforst
  • 21 mei De Hucht in Alphen
  • 28 mei D'n Dulper in Boven-Leeuwen
  • 29 mei De Schuur in Appeltern
  • 4 juni VTC in Wamel
Meer berichten