Logo demaasenwaler.nl
Bestuur Survivalrun.
Bestuur Survivalrun. (Foto: Eigen foto)

Survivalrun klaar voor de start

BOVEN-LEEUWEN - De vierentwintigste editie van de Maas & Waalse Survivalrun is op 16 juni. Ondanks de toenemende concurrentie in survivalland kan de organisatie zich al enkele jaren verheugen in een volgeboekt deelnemersveld van 700 survivalliefhebbers. 

Woordvoerder René den Biesen verklaart waarom deze run nog steeds zo populair is tussen alle Mudruns en Viking runs: 'Ten eerste zijn wij bewust een kleinschalig evenement gebleven. Doel is om in ons dorp een prachtige dag te beleven samen met sporters en inwoners. De grotere evenementen kopen en/of huren veel van hun mega-hindernissen, waar veel geld in omgaat, waardoor de entreeprijzen soms oplopen van 70 tot 100 euro per persoon.

Onze run wordt opgebouwd met vele vrijwilligers én in samenwerking met onder andere Scouting Don Bosco, waardoor wij het inschrijfgeld kunnen handhaven op 9,50 euro per deelnemer. De samenstelling van ons parkoers is dan ook heel anders.'

Samenwerking met scouting

Al vele jaren verloopt de samenwerking met Don Bosco meer dan geweldig. Mede-organisator René de Boer heeft veelvuldig contact met de scouting-groep. 'Onze run,' zo geeft hij aan, 'is gebaat bij deze samenwerking. Wij willen zoveel mogelijk duurzame hindernissen. Het moet vooral hout, touw en groen zijn. De scoutinggroep ziet de samenwerking vooral als een leerproject. Hun scouts denken, bouwen en werken mee aan de totstandkoming van de diverse hindernissen.' De inschrijving van het evenement is inmiddels gestart. Naast het senioren-evenement wordt aan het einde van de middag ook een Kidsrun georganiseerd. Inschrijven voor deze run kan in de leeftijdscategorieën 7/8 jaar en 9/10 jaar tot op de dag zelf. Meer informatie via: www.survivalrun.info.

Vrijwilligers gezocht

De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die bij een hindernis willen zitten om alles in goede banen te leiden. Opgeven kan bij René de Boer, via tel. 06-25 49 16 73. 

Op de foto staand v.l.n.r. Mark Tijnagel, Kevin van Dijk en Roel van de Klok, René de Boer en René den Biesen. Zittend v.l.n.r. Tonnie van den Akker en Maaike Schut.

Meer berichten