Logo demaasenwaler.nl
Foto: Ger Loeffen

Tien jaar fithockey in Beuningen

BEUNINGEN - Fithockey is hockey voor senioren van 50 jaar en ouder die graag actief blijven en willen sporten in teamverband. Bij fithockey worden geen hockeystick en harde bal gebruikt, maar een knots en een zachte bal. Het spel kan worden gedoseerd voor hartpatiënten of senioren die zich beperkt mogen inspannen. Kunnen lopen zonder hulpmiddelen is het enige criterium. 

In 2009 startte Ton van den Brand met Fithockey in Beuningen. Van de Brand is één van de Beuningenaren die het langst lid is van MHC Beuningen en van de Seniorenvereniging Beuningen. Eén oproep in seniorenblad De Cirkel en prompt stonden er twaalf liefhebbers te popelen om te beginnen. Na een demonstratie van een Apeldoornse vereniging kon er worden gestart. Dat is deze maand tien jaar geleden en intussen komen elke maandagochtend dertig senioren naar het sportcomplex om te spelen. 

De training bestaat uit een warming-up, een serie oefeningen om de spieren los te maken en wordt afgesloten met een partijtje fithockey. Na de training wordt er in gezellige sfeer koffie gedronken in het clubhuis aan de Ooigraaf.
Op verzoek van de KNHB organiseert MHC Beuningen het landelijk fithockeytoernooi op donderdag 23 mei. Acht teams uit het hele land hebben zich ingeschreven. Beuningen zet twee teams in. Wethouder Pim van Teffelen (CDA) opent om 10.00 uur het toernooi welke vrij toegankelijk is. Om 16.00 uur klinkt het eindsignaal.

Wilt u ook hockeyen? Aanmelden bij: fithockey@mhcbeuningen.nl.

Door Ger Loeffen

Meer berichten