Workshop gastronomie, gezondheid en beweging bij versspecialist Tijssen.
Workshop gastronomie, gezondheid en beweging bij versspecialist Tijssen. Foto: Yuri Koolhout

Tweede Actiesymposium Maas en Waal in Beweging

Algemeen

MAAS EN WAAL - Een gezonde leefstijl voor iedereen in het land van Maas en Waal, dát is wat Stichting Maas en Waal in Beweging voor ogen heeft. Vanuit die gedachte heeft zij het afgelopen jaar diverse activiteiten op touw gezet. Tijdens het Actiesymposium op donderdag 23 mei in d'n Bogerd in Druten laat men zien wat er al is gerealiseerd, en wat er nog te gebeuren staat. Inwoners, verenigingen en ondernemers worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en een bijdrage te leveren. 

Het belooft een actieve avond te worden boordevol informatie, uitwisseling en inspiratie. Bedrijven presenteren hun aanbod, maar ook vrijwilligersclubs die zich inzetten voor een gezonder leven zijn van de partij. Naast een algemeen programma, met onder meer een terugblik op het afgelopen jaar en de presentatie van een nieuwe website, zijn er evenals vorig jaar discussiegroepen waaraan men kan deelnemen. De stichting hoopt dat op die manier nieuwe ideeën boven komen drijven, en mogelijk ook initiatieven van de grond zullen komen. De aanwezigen kunnen deze avond tevens live een kookdemonstratie beleven of meedoen aan een gratis gezondheidscheck.
Stichting Maas en Waal in Beweging werd in 2018 opgericht. De stichting, een initiatief van gezondheidsprofessionals en inwoners, brengt betrokken mensen bij elkaar via een platform. Huub Bosch, mede-oprichter van de stichting, is trots op wat er tot op heden al bereikt is. 'Het afgelopen jaar zijn in tien van de dertien kerkdorpen in Maas en Waal wandelcafés gestart. Daarnaast hebben al ruim 125 mensen gebruik gemaakt van de gratis gezondheidscheck. Iedere deelnemer kreeg naar aanleiding van de resultaten een advies op maat. Het is mooi om te zien dat velen van hen daar daadwerkelijk iets mee gedaan hebben. Dat betekent voor ons een stapje dichterbij het doel om in 2022, met zijn allen, een stuk fitter te zijn', aldus Bosch.

Award

Tijdens het symposium wordt tevens de 'Gezondste Onderneming Award' geïntroduceerd. De onderscheiding, die in 2020 voor het eerst wordt uitgereikt, is bedoeld voor bedrijven binnen de gemeenten Druten en West Maas en Waal die iets bijdragen aan de gezondheid van hun werknemers.
Het Actiesymposium van Maas en Waal in Beweging vindt plaats op donderdag 23 mei in d'n Bogerd in Druten. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden voor het symposium kan via www.maasenwaalinbeweging.nl.