Logo demaasenwaler.nl
De struin- en wandelroute Mooi-Appeltern.
De struin- en wandelroute Mooi-Appeltern. (Foto: Dorpsplatform Appeltern)

Jubileumloop DijkenSport.nl heeft start en finish in Mooi Appeltern

MAAS EN WAAL - DijkenSport.nl bestaat twintig jaar en viert dit met onder meer een jubileumloop voor hardlopers én wandelaars op zondag 2 juni. Deelnemers kunnen kiezen uit de 42,2 km van de Maas en Waal Marathon (ook voor estafetteteams), de 21,1 km van de halve marathon en een familiewandeling van 6 kilometer. Het parcours van de marathon loopt door Appeltern, Altforst, Maasbommel en Alphen. In de aanloop naar 2 juni belichten we in een vierdelige serie elk doorkomstdorp. Deze week Appeltern.

De Appelternloop was in 1999 een van de grondleggers voor de eerste marathon over de dijken. Mede-organisator was Marion van de Veerdonk. Zij is nog steeds betrokken bij de Dijkenloop en Mario van der Velden van Tennisclub Appal was van de eerste tot de laatste jaarlijkse marathon in 2016 al rayonhoofd Appeltern. Mario: 'Wij zorgen ook nu voor een veilige en gastvrije doorkomst, met onder andere muzikale doping door dweilorkest Altèd te Loat.' Hij vertelt enthousiast over de vele andere hotspots die Mooi Appeltern internationaal op de kaart zetten, zoals het grootste tuininspiratiepark van Nederland 'De Tuinen', maar ook Stoomgemaal De Tuut, de jaarlijkse Maasfeesten en de Heerlijkheid Appeltern. Daar is geschiedenis geschreven door Joan Derk van der Capellen, grondlegger van de democratie in Nederland. In september wordt hieraan groots aandacht besteed met vijf uitvoeringen van een bijzondere musical in de buitenlucht op het landgoed van de Heerlijkheid, getiteld: 'Uit de schaduw van Appeltern'.
Eind 2018 werd de wandel- en struinroute Mooi-Appeltern officieel geopend. De route verbindt het dorp met de Maas en maakt tevens een verbinding tussen de mooiste plekken van Appeltern. De route leidt over de dijk, mooie rustige weggetjes en wat ruigere paden, en is te bekijken op www.mooi-appeltern.nl. Het struingedeelte vormt een onderdeel van de familiewandeling van zes kilometer, tijdens de jubileumloop op 2 juni. De organisatie van deze wandeling is mede in handen van de themagroep 'Struinroute' van DorpsPlatform Appeltern en Carnavalsvereniging De Kikvorsche uit Altforst.

Inschrijven

Meer informatie en voordelig voorinschrijven via: www.dijkensport.nl.

Meer berichten