Logo demaasenwaler.nl
Foto: Ger Loeffen

Blijvend terras aan de dijk voor Dijkmagazijn

BEUNINGEN - Na drie jaar een pop-up terras te hebben gehad, opent Het Dijkmagazijn dit voorjaar een blijvend terras aan de dijk in Beuningen. Inwoners, toeristen en passanten kunnen er vanaf 19 mei elke zondag terecht voor een warme of koude versnapering, al dan niet gecompleteerd met een zoete lekkernij.

De eerste plannen voor een terras met uitzicht op de uiterwaarden dateren van een jaar of vier geleden. Hoewel het Beuningse college direct enthousiast was over de plannen van het Dijkmagazijn, moest er een traject van vergunningen doorlopen worden. Met hulp van een lokale architect is dat uiteindelijk gelukt en kon er een blijvend terras gerealiseerd worden.
Het terras is zo gesitueerd dat bezoekers vanaf de picknickbanken precies de uiterwaarden in kunnen kijken. De pleisterplaats is in principe alle dagen van de week toegankelijk, echter om een kop koffie of thee geserveerd te krijgen, moet men op de zondag komen. Dan is het terras, in de maanden mei tot en met september, geopend van 10.30 tot 16.00 uur, behalve wanneer het erg slecht weer is.

Naast de sfeervolle zitjes, is op het terras een informatietafel te vinden, met wetenswaardigheden van de omgeving. Ook weten de aanwezige vrijwilligers bezoekers van alles te vertellen over het natuurgebied.

Afhankelijk van het succes van dit terras, en de uitkomsten van een onderzoek dat momenteel door Boei wordt uitgevoerd, wordt bekeken of het mogelijk is op deze locatie een permanente horecalocatie te vestigen. Het terras aan de dijk wordt feestelijk geopend op zondag 19 mei. Vanaf dat moment zijn passanten van harte welkom voor een warme of koude versnapering. Het Dijkmagazijn is gevestigd aan de Dijk 41 in Beuningen.

Meer berichten