Logo demaasenwaler.nl
Thim Vernooij, Egon van Kessel en Dennis Lindeman.
Thim Vernooij, Egon van Kessel en Dennis Lindeman. (Foto: John van Gelder)

Veteranen manifesteren zich met sprankelende dag

BENEDEN-LEEUWEN/DREUMEL - De in december opgerichte Stichting Veteranen West Maas en Waal gaat zich zaterdag 25 mei met een interessant tweedelig programma manifesteren. 's Middags is er een festival voor jong en oud in Beneden-Leeuwen en 's avonds het anjerconcert in Dreumel. Het wordt voor een breed publiek een sprankelende dag.

Het doel is de veteranen in West Maas en Waal zichtbaarder te verankeren: de stichting wil een schakel zijn tussen de veteranen, de gemeente en haar inwoners. Eind 2018 werden ruim honderd veteranen benaderd; met een goede respons werd het fundament voor de groep jonge veteranen gelegd.

Contact met veteranen

Egon van Kessel, Dennis Lindeman en Thim Vernooij vormen het bestuur van de stichting. Secretaris Vernooij: 'Er was eerder een groep, hun activiteiten waren verwaterd. We misten de contacten tussen en met veteranen; het maatschappelijk belang vraagt meer. We willen de belangenbehartiging nieuw leven inblazen.'

Vernooij, die zelf twee keer op uitzending naar Afghanistan was: 'Wij richten ons op een bredere doelgroep dan de veteranen uit de Tweede Wereldoorlog. De militairen die naar missies in landen als Korea, Nieuw Guinea, Afghanistan, Bosnië en Mali gingen behoeven ook onze aandacht.'
De secretaris: 'Wij willen en kunnen een belangrijke rol spelen in het uitdragen en stimuleren van maatschappelijke waardering voor de prestaties van veteranen in opdracht van politiek en samenleving, en voor de daarbij gebrachte offers. Dat doen we ook door het verwerven en verspreiden van kennis.'

Veteranendag

Zaterdag 25 mei wordt de dag waarop Veteranen West Maas en Waal bekendheid krijgt en haar plaats in de samenleving vindt. 's Middags zijn er vanaf 12.00 uur allerlei interessante activiteiten rond de Leeuwense Wiel. Zo is er voor kinderen een hindernisbaan, Scouting Don Bosco doet mee, er zijn lezingen over de Tweede Wereldoorlog en een E-one crashtender van Defensie staat ter bezichtiging.
Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht geeft 's avonds vanaf 20.00 uur het anjerconcert 'Summer in the Air' in d'n Hoender in Dreumel. Het orkest kent een breed en veelzijdig repertoire. Solisten Nils Krake en Irma van Pamelen leveren vocale bijdragen bij dit optreden.

Kaarten

Kaarten voor het anjerconcert zijn woensdagavond 15 mei, donderdagavond 16 mei en volgende week maandag- tot en met donderdagavond verkrijgbaar bij café MFA d'n Hoender in Dreumel van 19.30 uur tot 21.00 uur. Kaarten zijn ook online te bestellen via www.veteranenwestmaasenwaal.nl. Onder de bezitters van een kaart wordt op 5 juli 2019 een ballonvaart voor twee personen verloot.

Door Anton Janssen

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Mondkapje verplichten?Reageren!