Koploper Beuningen slaat aanval GCHC af

GRONINGEN - Een absolute clash in het hoge noorden deze zondag. De dames van koploper Beuningen gingen op bezoek bij runner-up GCHC. Het spelniveau was niet hoogstaand, maar de spanning en strijd maakten een hoop goed. Een late goal leek Beuningen de das om te doen, maar vlak voor tijd viel alsnog de gelijkmaker. Beuningen blijft daardoor koploper.

De spanning was voelbaar in Groningen. Beide ploegen voelden een druk en drang om te winnen. Met rookfakkels en veel publiek langs de lijn beloofde het een spektakel te worden. GCHC startte fel en kreeg al na 10 minuten een strafbal. Deze werd echter naast gepusht. Beuningen beet vervolgens iets meer van zich af, maar werd eigenlijk alleen gevaarlijk uit strafcorners. De overtuiging ontbrak in de afronding, waardoor de ploegen met 0-0 gingen rusten.

Na rust bleef GCHC aandringen, maar de uitblinkende Sophie van der Linden bleek niet te passeren. Tot tien minuten voor tijd, toen een Groningse spits ineens tussen de linies door glipte, goed om keepster Van der Linden heen ging en de 1-0 liet aantekenen. Beuningen moest op zoek naar de gelijkmaker. Pas toen vier minuten voor tijd de keepster werd ingewisseld voor een extra veldspeelster viel de bevrijdende gelijkmaker. Teske Hendrikson lanceerde zusje Ankie Hendrikson, wiens inzet in eigen goal werd gelopen door GCHC. Een grote ontlading en opluchting in het Beuningse kamp: 1-1!

Door het gelijkspel slaat Beuningen de aanval van GCHC af en blijven de verhoudingen bovenin gelijk. Beuningen leidt de dans met 43 punten, gevolgd door GCHC met 41 punten en drie punten daarachter GHBS. Dat is ook de volgende tegenstander voor Beuningen, komende zondag in Groningen. Bij winst verzekert de ploeg zich van (minimaal) promotiewedstrijden. Vrijdagavond speelt Beuningen ook nog in de kwartfinale van de Silver Cup, uit bij Zoetermeer.