Koploper Hoogeveen leidt in tweede helft nederlaag tegen AWC

Sport

WIJCHEN - AWC heeft op het eigen sportpark De Wychert een overwinning geboekt op koploper Hoogeveen. In de rust keek de ploeg van coach Camiel Jager nog tegen een achterstand aan, maar de tweede helft leverde twee doelpunten en een 1-2 zege op.

De bezoekers begonnen sterker aan de wedstrijd en creëerden voldoende kansen om op voorsprong te komen. Dit lukte pas halverwege de eerste helft. Saber Hendriks zag zijn schot van richting veranderd worden en in het doel achter Jarik Veltmaat belanden. In het restant van het eerste bedrijf kwam Hoogeveen niet meer tot scoren, mede door een uitstekende redding van Veltmaat.

AWC wist na rust op gelijke hoogte te komen. De scheidsrechter kende een strafschop toe en deze werd door Boy Visser gepromoveerd tot gelijkmaker. Beide teams gingen hierop op zoek naar de voorsprong, wat uiteindelijk AWC lukte. Invaller Fren Stevens brak door op rechts en vond een vrijstaande Freek Thoone. De linksbuiten kapte zijn tegenstander uit en schoot via de binnenkant van de paal raak: 2-1.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Rico Timmermans, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Job van de Groes; Daan Pauwels, Boy Visser, Sven Jansen ('61 Joost Loeffen); Freek Thoone, Jorn Reuvers ('90+1 Dennis Straten), Safa Kizir ('70 Fren Stevens)