Uitreiking van de cheques door wethouder Bert van Swam.
Uitreiking van de cheques door wethouder Bert van Swam. Foto: Heleen Poppe

Bijdrage voor initiatieven in West Maas en Waal

Zaken

WEST MAAS EN WAAL – Vijf lokale initiatieven hebben van de gemeente West Maas en Waal een bedrag van 750 euro gekregen voor hun evenement of activiteit. Het gaat dan om een eerste initiatief op het gebied van 'leefbaarheid' of 'samenredzaamheid'

Zo krijgt Dorpsplatform Hanzestad Maasbommel geld voor een verbindingsdag met beweegactiviteiten op 2 juni. Op dezelfde dag organiseert ook carnavalsvereniging de Kikvorsche uit Altforst sportieve activiteiten, en ook dit initiatief ontvangt hiervoor een bijdrage. Beide initiatieven ondersteunen de jubileum activiteiten van Dijkensport, die een hele en halve marathon organiseert. MFA De Rosmolen in Beneden-Leeuwen krijgt een bijdrage voor de organisatie van een DJ-contest voor de jeugd van twaalf tot zestien jaar. De winnaar mag een echte dj-set draaien op een groot feest.
In Appeltern krijgt het Dorpsplatform en themagroep 'Hart voor Elkaar' geld voor activiteiten die georganiseerd worden onder het motto 'wij zorgen niet voor, maar wij zorgen samen dat...'. In Wamel komt er een picknick-dialoog vanuit het Dorpsplatform Samen Wamel, de inwoners, de RIBW-locatie Wamel en scholen.

Bij de uitreiking van de 'cheques' zei wethouder Van Swam te hopen dat deze initiatieven allemaal een terugkerend karakter krijgen zodat er nog meer lokale activiteiten in West Maas en Waal georganiseerd worden in de toekomst.

Er zijn ook een aantal aanvragen afgewezen omdat ze niet voldeden aan de criteria. Aan het einde van het jaar beloont de gemeente wederom een aantal nieuwe initiatieven die zich in de komende maanden kunnen melden.

Door Patrick Huisman