DSZ 1 heeft aan één helft voldoende voor een overwinning

BOVEN-LEEUWEN - Meteen na de aftrap bij de eerste aanval krijgt DSZ 3 mogelijkheden om de bal binnen te koppen en 1 mogelijkheid tot een schot op goal. Alle pogingen waren onvoldoende om de score te openen.

Maar hiermee toonde het team wel aan wat de bedoelingen waren deze middag. Zou er vanmiddag gewonnen worden en wordt ook de inhaalwedstrijd thuis van aankomende donderdag gewonnen tegen nummer 12 DVSG dan komen de Leeuwenaren op de tweede positie. De afstand met koploper Aquila wordt dan teruggebracht tot 1 punt. De druk zal in Dreumel zeker gevoeld worden omdat daar de laatste weken punten worden verloren terwijl DSZ momenteel in een zeer sterke fase zit. Maar winst aankomende donderdag is daarvoor dus cruciaal. Ook na deze mooie ouverture bleef DSZ zoeken naar een snelle openingsgoal. Die viel al in de 6de minuut, Laurens van Dreumel is er als de kippen bij wanneer de keeper van VVLK de bal iets te ver van zich afspeelt. Hij omspeeld de keeper en legt de bal breed op Jasper van Dreumel die eenvoudig de bal in de goal loopt. Nog niet van de schrik bekomen volgt 3 minuten later al de 2-0. Na een korte solo is het nu de beurt aan Laurens van Dreumel. Met een schuiver in de verre hoek lijkt de wedstrijd al vroeg beslist. Ook daarna blijft DSZ de aanval zoeken zonder echt gevaarlijk te worden voor de goal. Na een afgekeurd doelpunt van DSZ in de 31ste minuut vanwege buitenspel krijgt VVLK in de tegenaanval hun eerste kansje van de wedstrijd. Maar de kopbal van de aanvaller gaat ruim langs. In de laatste 5 minuten voor rust zijn Daan Smits met een lob/schot en Maarten van Dreumel met een schot dat de keeper kan keren dicht bij een treffer. DSZ verzuimd om verder afstand te nemen. Maar dat gebeurd uiteindelijk toch in de slotseconde. Rens Smidt bereikt met een lange crossbal Roy Peters die alleen op de keeper afgaat en met een geplaatst schot de keeper passeert. Ruststand 3-0.

De tweede helft begint nog sterk voor DSZ. Een gekeerd schot van Jesper van Cleef. Een mooie aanval op links opgezet door Rens Smidt wordt uiteindelijk door Bram van Baren rakelings hard over geschoten. En na een vrije trap van Laurens van Dreumel die de keeper uit de hoek redt is het wel een beetje gedaan met de aanvallende aspiraties. Het spel zakt weg door slordig balverlies en slechte passing. DSZ laat de teugels wat vieren en VVLK kan in deze fase van de wedstrijd ook geen potten breken waardoor er weinig meer te beleven viel op De Hoge Berg. Pas in de slotfase zijn er over en weer wat kansjes te noteren. Paul van Hees redt op een schot van een aanvaller van VVLK en schoten van Dennis Janssen en Lars spanbroek stuiten op de een verdediger die in de baan van het schot staat. Helaas wordt de nul niet gehouden. Even voor tijd wordt Paul van Hees gepasseerd met een afstandsschot. De 3 punten zijn wederom in Boven-Leeuwen gebleven in de strijd voor promotie. Omdat de nummers 2 en 4, Niftrik en Avios/DBV vanmiddag beiden verloren blijft het tot de laatste wedstrijd spannend.

A.s. donderdag 9 mei volgt thuis een inhaalwedstrijd voor DSZ. DVSG komt om 19:30 uur op bezoek in Boven-Leeuwen.

Opstelling DSZ 1: Doel: Paul van Hees Verdediging: Rens Smidt, Daan Smits, Thijs van Dreumel, Rick Tromp. Middenveld: Jesper van Cleef, Laurens van Dreumel, Bram van Baren, Dennis Janssen. Aanval: Jasper van Dreumel (26 Roy Peters), Maarten van Dreumel (80 Lars Spanbroek)