Leones mist scherpte tegen Woezik

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Zondag werd op het Leonesterrein in Beneden-Leeuwen de wedstrijd tegen Woezik uit Wijchen afgewerkt. Na een spannend duel, met twee gelijke ploegen, trokken de Leeuwenaren aan het kortste eind.

In de beginfase van het treffen werd al gauw duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Ondanks dat Leones het eerste kwartier wat meer de bal had, bleven grote kansen uit. Hetzelfde gold later voor de bezoekers, ook Woezik wist namelijk weinig potten te breken in het geel-zwarte doelgebied. Voor elke meter werd door beide ploegen hard gestreden, maar aan aanvallende nauwkeurigheid ontbrak het bij beide ploegen.

In de tweede helft wisten de bezoekers de defensie van Leones al vrij vroeg op scherp te stellen. Patrick Heesakkers wist met een hard schot bijna het doel van Noud Koppers te treffen, maar de bal vloog net voorlangs. Niet veel later was het dan toch raak voor de Wijchenaren. Jesse Vreman volleerde een afvallende bal snoeihard tussen de palen, waarmee Leones gelijk aan een zeer lang slotoffensief kon beginnen. In het laatste halfuur werd basisdebutant Maxim Tromp gewisseld voor Bram van Tiem, waardoor verdediger Lester Stofkoper de spitspositie kon invullen. Leones voetbalde zeer fel in het laatste deel van de wedstrijd, maar van de vele voorzetten kwamen er maar zeer weinig op de goede plek in het vijandelijk doelgebied. In de slotfase was gelegenheidspits Lester Stofkoper nog zeer dicht bij de gelijkmaker, maar een snoeiharde volley werd door de Wijchense doelman vlak langs het doel gekeken. Eindstand 0-1.

Ondanks de nederlaag blijft Leones op de vierde plek staan. Met vijf punten voorsprong op achtervolger Rhode, en met nog drie wedstrijden te spelen, lijkt de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse binnen handbereik.

Volgende week speelt Leones weer een thuiswedstrijd, HVCH uit Heesch komt op bezoek. Aanvang 14:00

Door Brent van Erp