Twee keer dia- en fotopresentatie bij jubilerende Heemkunde Leeuwen

Cultuur

BENEDEN-/BOVEN-LEEUWEN - De Heemkundevereniging Leeuwen bestaat tien jaar en heeft de dorpen Beneden- en Boven-Leeuwen als werkgebied. De vereniging werd op 6 mei 2009 opgericht, na een contact tussen wijlen Toon Banken en Jan van Gelder. Ze vonden in Cees van den Akker. Ellen Brons, Theo Huisman, Theo Jacobs en Gerard Kouwenberg medestanders.

Er was voldoende draagvlak voor een vereniging om de geschiedenis van de beide dorpens in foto's, documenten, bidprentjes, stamboomonderzoek e.d. vast te leggen. Nu, tien jaar later, is die doelstelling voor een groot deel gerealiseerd. Heemkunde gaat het tienjarig bestaan vieren. Dat gebeurt in de vorm van twee avonden met een presentatie van dia's en foto's. Bij de beide bijeenkomsten zijn leden van de verschillende werkgroepen aanwezig om hun werk te tonen en uitleg te geven.

In Beneden-Leeuwen is de bijeenkomst op maandag 6 mei in De Rosmolen, in Boven-Leeuwen op dinsdag 14 mei in D'n Dulper. De eerste avond komt materiaal over Beneden-Leeuwen in beeld, in de tweede avond ligt de nadruk op oud-Boven-Leeuwen. Beide keren begint de presentatie om 20.00 uur; de toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Door Anton Janssen