Afbeelding
Foto: Roanne Frerejean

Sportievelingen leven zich uit tijdens de 8 van Boveneind

Sport

BOVEN-LEEUWEN - De tweede zaterdag in mei is dit jaar weer de vertrouwde dag voor de '8 van Boveneind'. Op 11 mei starten hardlopers 's middags op het Dulperplein op zeven onderdelen, waarvan drie speciaal voor de jongste jeugd. Deelname aan de jeugdlopen is gratis.

Voorzitter Maarten van Eldijk van de organisatie: 'Het doorgaan was enige tijd onzeker. We hadden een capaciteitsprobleem. Dat is opgelost, zodat we deze negende editie weer konden voorbereiden. Gelukkig zijn we weer op sterkte. We zijn blij met de nieuwe vrijwilligers die ons ondersteunen en helpen.' De 8 is hét hardloopevenement van Boven-Leeuwen waar sportievelingen zich kunnen uitleven en voor een mooie tijd of prestatie gaan. Het evenement ontstond als nevenactiviteit van Dijkensport. De trailrun is het paradepaardje. Bij dit onderdeel, waarop inschrijving voor 10 en 20 kilometer mogelijk is, rennen de lopers grotendeels over onverhard terrein.

Sportief gebeuren
'Onze loop is een begrip en trekt deelnemers uit dorp en regio; ook doen elk jaar lopers van verder weg mee. We mikken op circa tweehonderd deelnemers. Ze komen op ons bekende parcours en gaan door boomgaarden. De trailrun gaat weer over de dijk en door de uiterwaarden. Het is een sportief gebeuren door een mooi landschap en met een weids uitzicht', vertelt Van Eldijk.
De langere afstanden volgen mooie routes: beleving van natuurschoon gaat hand in hand met sportief bezig zijn. Voor de jeugd gaat de loop, gevarieerd per leeftijdsgroep, dwars door het dorp. De 8 van Boveneind is ook een mooie voorbereiding op de jaarlijkse Survivalrun, op 16 juni door Boven-Leeuwen.

Op de verschillende afstanden voor volwassenen zijn er voor mannen en vrouwen geldprijzen voor de beste drie. De snelste Boveneindse man en vrouw vallen ook in de prijzen en bij verbetering van het parcoursrecord op 5 en 10 kilometer wordt een premie uitgeloofd. Rond 16.00 uur worden de prijzen uitgereikt.

Inschrijven
Inschrijven voor het loopevenement kan tot en met 9 mei online, en tevens ook op de dag zelf tot uiterlijk twintig minuten voor aanvang van de loop. Meer informatie over de afstanden en starttijden, zie: www.de8vanboveneind.nl.

Door Anton Janssen