Musical Men en Duo No Family tijdens een repetitie voor hun optreden.
Musical Men en Duo No Family tijdens een repetitie voor hun optreden. Foto: John van Gelder

Maas en Waalse bands treden samen op

Cultuur

PUIFLIJK - Twee bands uit het Land van Maas en Waal, 'Duo No Family' en 'Musical Men', geven eenmalig een gezamenlijk optreden in Zaal de Linde in Puiflijk. Beide bands bestaan uit muzikanten met ruime ervaring, bekend van diverse coverbands. Op zaterdag 11 mei spelen ze afwisselend hun repertoire, met als finale een volledig gezamenlijke set.

Duo No Family uit Wamel bestaat uit Surjoska Berghegen (zang, gitaar) en Jan Thijssen (zang, gitaar). Thijssen is geboren en getogen Wamelnaar. Hij kocht op zijn achttiende zijn eerste gitaar, en begon daarmee al snel in zijn eerste band Daisy, gevolgd door Toe Mâr en de Plakband. Sinds tien jaar is hij onderdeel van het Duo No Family. Berghegen, geboren in America (Limburg), woont eveneens al verschillende jaren in Wamel en speelt sinds augustus vorig jaar in de band. Als singer/songwriter maakte ze eerder ook twee cd's.
Musical Men bestaat uit Winnie van Rosmalen (zang, basgitaar), Michel de Lorijn (zang, drums) en Rini van Zagten (zang, gitaar). De leden komen uit Druten en Beneden-Leeuwen. Hoewel Musical Men zijn oorsprong al vindt in de jaren zeventig hebben deze mannen ook ervaring opgedaan in onder andere de bands Parttime, Daisy en Dusty Road. Het repertoire bestaat voornamelijk uit songs uit de jaren '70 en '80, maar ook latere decennia ontbreken niet. Het optreden begint om 20.00 uur, de entree is gratis.