Grote overwinning DSZ 1 op Victoria '25

BOVEN-LEEUWEN - Door de overwinning van DSZ op naaste concurrent Victoria blijft de ploeg nog in de race voor promotieplaatsen maar zelfs ook nog voor het kampioenschap. Met 2 wedstrijden nog in te halen kan het team in theorie op 1 punt komen van koploper Aquila. Aquila en de nummer 2 Avios laten de laatste weken veel punten liggen waardoor de competitie weer helemaal open ligt. Ook Niftrik en Overasseltse Boys profiteren van deze misstappen en maken het superspannend in de top van de vijfde klasse.

Beide ploegen starten de wedstrijd met aanvallend voetbal en in de eerste minuten zijn er kansen aan beide zijde. In de 8ste minuut gaat Maarten van Dreumel het strafschopgebied binnen en wordt gevloerd. De gegeven penalty is een prooi voor specialist Jasper van Dreumel. Een snelle voorsprong waarmee DSZ aantoont de goede lijn van de laatste weken door te trekken. Na deze goal neemt DSZ meer en meer het initiatief, maar moet beducht zijn op de counters van Victoria. Een ervan wordt door Pim van Wolferen onschadelijk gemaakt door zich verdedigend goed op te stellen. Verdediger Pim van Wolferen speelde een bijna perfecte wedstrijd. Hij won vrijwel elk duel en veroverde ballen waarna de voortzetting erna ook prima was. Halverwege de 2de helft wordt de score verdubbeld. In een snelle aanval vindt Laurens van Dreumel de vrijgelopen Bram van Baren. Met een laag schot in de lange hoek zorgt hij voor 2-0. Twee minuten later heeft Dennis Janssen de kans op 3-0 maar zijn schot na een corner gaat rakelings over. Niet veel later kruipt DSZ door het oog van de naald wanneer een schot buiten bereik van keeper Paul van Hees op de paal belandt. Ook DSZ laat zich niet onbetuigd en krijgt in 1 aanval 3 schietkansen die allen geblokt worden. De laatste kansen in de eerste helft zijn ook weer voor DSZ. Jasper van Dreumel kapt een verdediger uit en schiet de bal net voor langs. En een schot van Laurens van Dreumel gaat naast. Na een lob van Victoria die over gaat fluit de scheidsrechter voor de rust. Het is mooie en snelle wedstrijd met aanvallend voetbal van beide zijde waarbij DSZ wel de bovenliggende partij is.

De tweede helft begint niet best voor de thuisploeg. Een te korte terugspeelbal van Thijs van Dreumel kan nog maar net gepakt worden door Paul van Hees. En na 4 minuten krijgt Victoria een penalty die Paul van Hees met een snelle reflex tot corner kan verwerken. In de tegenaanval leek ook DSZ een penalty te krijgen. Maar de scheidsrechter zag geen overtreding in het neerhalen van Jasper van Dreumel. Hierna volgt een periode met veel balverlies en overtredingen. De scheids zal 3 gele kaarten uitdelen, 1 aan Victoria en 2 aan DSZ. Het laatste kwartier gaat DSZ helemaal los. Er wordt kans op kans gecreëerd. Laurens van Dreumel schiet de 3-0 binnen na een snelle spelhervatting met een inworp. En niet veel later is Jesper van Cleef dicht bij een doelpunt maar zijn schot gaat voorlangs. 10 Minuten voor tijd wordt Maarten van Dreumel wederom neergehaald binnen de zestien. Ook nu zal zijn broer Jasper de gegeven penalty benutten, 4-0. De vijfde treffer kwam uit de mooiste aanval van deze middag. Een voorzet van Jesper van Cleef wordt door Maarten van Dreumel fraai koppend teruggelegd op Bram van Baren die rustig kan binnenschieten. In de laatste minuut wordt het krachtverschil tussen de beide teams nog duidelijker. Met een lange pass over zo'n 45mtr zet Bram van Baren Roy Peters vrij voor de keeper. Met een subtiel tikje met buitenkant voet bepaald hij de eindstand op 6-0 in het voordeel van DSZ. Een meer dan verdiende ruime overwinning door een sterk collectief van de thuisploeg.

Opstelling DSZ 1:
Doel: Paul van Hees
Verdediging: Luuk Derks (82 Rick Tromp), Daan Smits, Thijs van Dreumel, Pim van Wolferen.
Middenveld: Jesper van Cleef, Dennis Jansen, Laurens van Dreumel, Bram van Baren
Aanval: Jasper van Dreumel (85 Stijn de Keijzer), Maarten van Dreumel (85 Roy Peters)