Leones in matig duel voorbij prinses Irene

BENEDEN- LEEUWEN - In de thuiswedstrijd tegen Prinses Irene heeft Leones de 3 punten in eigen huis kunnen houden, maar het ging zeker niet gemakkelijk tegen de nummer laatst in de competitie. Net voor de blessuretijd inging werd de 2-1 gescoord door Joshua Lopez Cuijten.

In de eerste helft speelde Leones de slordig. Er werden verkeerde keuzes gemaakt aan de bal. Dat leidde er toe dat het overwicht voor Prinses Irene was en zij ook de beste kansen kregen, maar Noud Koppers wist zijn doel lang schoon te houden. Leones creëerde nauwelijks kansen maar kwam na 25 minuten bij de eerste goede aanval op voorsprong. Stefan de Jong wist met een steekpass Dylan v.d. Ven vrij voor de doelman te zetten. De aanvaller van Leones wachtte op de beweging van de keeper en schoof de bal binnen. Hierna werd het spel van Leones iets minder rommelig en werd het spel meer gelijkwaardig. Jake v.d. Ven had nog een goed schot in petto, maar dat ging rakelings over. Net voor rust kreeg Leones een corner te nemen. Prinses Irene nam de bal over en schakelde razendsnel naar de aanval. Noud Koppers wist ten koste van een corner het gevaar te keren. Uit de corner kwam Prinses Irene op gelijke hoogte. De bal werd in eerste instantie uit de 16 meter gewerkt maar
Robin Walk wist de bal op te pikken en schoot hard en laag de gelijkmaker binnen.

In de 2e helft speelde Leones iets beter en kreeg het de betere kansen. S:tefan de Jong kopte een vrije trap net naast en de doelman van Prinses Irene wist goed redding te brengen op inzetten van Maikel v. Haagen en Dylan v.d. Ven. De beste kans was voor Stefan de Jong toen deze alleen op de doelman afging, maar deze redde opnieuw prima. Leones bleef drukken maar de wedstrijd leek op een gelijkspel te gaan eindigen. Vlak voor het eind van de wedstrijd zette Marco Kooijmans de bal nogmaals voor. Joshua Lopez Cuijten wist de bal goed te raken en met een hard schot werd de goede doelman gepasseerd en wist Leones toch nog te winnen.

Leones blijft hierdoor keurig op een 4e plaats en als het 4e weet te blijven zijn er nog kansjes op de nacompetitie. Maar zaak is dat de komende wedstrijden, te beginnen zondag thuis tegen Woezik om 14.00 uur, te blijven winnen en dan maar kijken wat er gebeurd.