Hoofdrol voor Youri Hubers bij uitzege AWC

ASSEN - Dankzij twee doelpunten van Youri Hubers in de eerste helft heeft AWC de uitwedstrijd bij Achilles 1894 gewonnen. In de tweede helft kwam die club nog tot een aansluitingstreffer, maar AWC wist uiteindelijk toch de zege over de streep te trekken: 1-2.

Zonder de geschorste Daan Pauwels en Boy Visser begon AWC goed aan de wedstrijd. Al na een klein kwartier opende Hubers de score, toen hij een hoekschop met het hoofd promoveerde tot doelpunt. In de fase hierna bleven de Wijchenaren veel kansen creëren, maar onder meer Hubers en aanvallers Freek Thoone en Fren Stevens kwamen niet tot scoren. Na zevenentwintig minuten verdubbelde Hubers de voorsprong, door doelman Morten Otto met een boogbal te verschalken.

In de tweede helft moest AWC-coach Camiel Jager tweemaal noodgedwongen wisselen, omdat Hubers en Joost Loeffen met blessures het veld moesten verlaten, waarvan die eerste zelfs met een brancard. Hij was daarvoor in botsing gekomen met Otto. Acht minuten voor tijd zorgde Achilles-speler David Modderman voor de 1-2, door na een hoekschop doel te treffen. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog wat kansen, maar AWC verdedigde de voorsprong met verve.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Rico Timmermans, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Sven Jansen; Joost Loeffen ('63 Laurens Loenen), Youri Hubers ('53 Dennis Straten), Job van de Groes; Freek Thoone, Safa Kizir, Fren Stevens ('86 Daan de Bruijn)