Marjolein Buis.
Marjolein Buis.

Rolstoeltennisster Marjolein Buis geselecteerd voor WK

Sport

AMERSFOORT – Marjolein Buis is opgenomen in de selectie voor de World Team Cup; het officieuze WK rolstoeltennis voor landenteams. Bondscoach Dennis Sporrel maakte gisteravond zijn selectie voor het evenement bekend. De World Team Cup wordt dit jaar gehouden van 13-18 mei in Ramat Hasharon (Israël).

Het Nederlandse vrouwenteam is met recht een sterrenensemble. Naast Buis, nummer 7 van de wereld, zijn ook Diede de Groot (nummer 1), Aniek van Koot (nummer 3) en Michaela Spaanstra (nummer 11) opgenomen in het team. "Ik ben erg blij dat ik er weer bij ben", reageert Buis op haar uitverkiezing. "Vorig jaar moest ik me door een blessure afmelden voor de World Team Cup; nota bene in eigen land. Dat was erg lastig."
Het wordt voor Buis haar zesde deelname aan de World Team Cup. Tussen 2010 en 2016 wist ze met het Nederlands team vijf keer de wereldtitel te veroveren. Sowieso zijn de cijfers van de oranjevrouwen indrukwekkend: sinds 1986 kroonde het team zich liefst 30 keer tot de beste van de wereld.

Uniek evenement
"Rolstoeltennis is een individuele sport", legt de 31-jarige Beuningse uit. "Je bent altijd voor jezelf bezig. De World Team Cup is het enige moment dat we echt als team op pad zijn. Ik heb er heel veel zin in. Als vrouwenteam hebben we maar één doel: wereldkampioen worden. En ik ga er alles aan doen om daar mijn steentje aan bij te dragen."