Logo demaasenwaler.nl
Buikschuifkampioenschappen 2018.
Buikschuifkampioenschappen 2018. (Foto: Herman van Beek)

Inschrijven Maas & Waalse Buikschuifkampioenschappen

BENEDEN-LEEUWEN - Op zondag 7 juli is de drieëntwintigste editie van de Dag van Leeuwen. De Maas & Waalse Buikschuifkampioenschappen, die dit jaar voor de negentiende keer worden gehouden, vormen toch wel een van de meest spectaculaire onderdelen. De organisatie zou het super vinden als er zich dit jaar ook een meidenteam opgeeft voor deze mooie competitie.

Een buikschuifteam bestaat uit vier personen. Voor de teamprestatie worden alle beste tijden van de teamleden bij elkaar opgeteld. Het team dat dan de snelste tijd heeft, wint de titel Maas & Waalse Buikschuifkampioen 2019. Vrienden, families, buren en buurten, iedereen kan een team formeren en meedoen. Er wordt geschoven in de categorieën Senioren (14+) en Junioren. Dit jaar is gekozen om de prijzen uit te keren in consumptiemunten, die beschikbaar zijn gesteld door hoofdsponsor Clever Fit Sportcentrum in Beneden-Leeuwen en Stichting Dag van Leeuwen.

Het buikschuifspektakel duurt van 12.00 tot 17.00 uur. Bij de buikschuifbaan, die in de Sportlaan ligt, zijn voldoende douche- en kleedvoorzieningen voor de deelnemers c.q. deelneemsters gecreëerd. Het is aan te raden waterschoenen of sportsokken te dragen.

Inschrijven
Inschrijven voor de buikschuifkampioenschappen kan via de website www.dagvanleeuwen.nl, ga naar het item Buikschuiven en dan naar 'inschrijven buikschuiven'. Gelet op het aantal deelnemers/teams van vorig jaar, is het aan te raden op tijd in te schrijven.

Meer berichten