Logo demaasenwaler.nl
Foto: Luis van Orsouw

Zaltbommelse band Spark of Sanity wint Pocketpop 2019

DRUTEN - Op zondag 21 april vond Pocketpop plaats, de bandwedstrijd die jaarlijks in het Land van Maas en Waal georganiseerd wordt door Stichting Polderkolder.

Deze editie was extra feestelijk, want Polderkolder bestaat 30 jaar. Om deze reden werd ervoor gekozen om geen voorrondes te organiseren, maar op één avond een groot feest te bouwen in D'n Bogerd in Druten. Er traden vier bands uit de regio op, en de toegang was gratis. Van dit laatste werd dankbaar gebruik gemaakt: zo'n 150 belangstellenden zagen hoe Jackson's Cage, Mark of Chaos, Deceptus en Spark of Sanity zich van hun beste kant lieten zien.

De bezoekers kregen deze avond variaties op rockmuziek voorgeschoteld: van southern rock tot punkrock en van slam metal tot hedendaagse rock. Van meet af aan lag het niveau erg hoog, maar de Zaltbommelse band Spark of Sanity wist de hoofdprijs in de wacht te slepen. Zij hebben naast de wisseltrofee waardevolle dagen studiotijd bij AudioShed gewonnen. Jackson's Cage uit Nijmegen werd tweede, Mark of Chaos uit Zetten werd derde. De ultralokale band Deceptus uit Wamel en omstreken eindigde op de vierde plaats.

Meer berichten